Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Wat eten we vandaag?

Recommended Posts

Tja, ik ben eens benieuwd wat jullie specialiteiten zijn? 

 

Gaan we op de makkelijke toer en koken we een pan soep, een pan aardappels/groentes en een braadworst, en daarna een pak "Rozekoekvla"?

 

Of hebben de gewoonte om er iets extra's bij te doen??? 

 

Neem nou een appel, Golden Delicious...

 

Wat kun je daar mee? 

 

Nou een lekkere appelflap van maken, of appeltaart....

 

Maar je kunt ook een koekenpan pakken, daarin 500 gram roomboter, wachten totdat deze gesmolten is, en dan 500 gram bruine basterdsuiker erbij, en wachten totdat de inhoud in de pan kookt, dan de appels er bij die intussen in schijven gesneden zijn, kaneel erbij, en een flinke scheut Rumlilkeur...

 

Als dat lekker staat te pruttelen pak je een aantal borden uit de kast, en schep vanilleijs op de borden... 

 

Appels erbij, en smullen maar. ;)


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Voor het bakken van appels met kaneel vond mijn moeder dat je daar beter goudrenetten voor kon gebruiken, dat smaakt lekkerder dan Golden Delicious. Althans in appelbeignets want zo noemen ze dat geloof ik.

Maar ik heb wel altijd eens willen weten hoe ze appelflappen maken, daar zijn die Golden Delicious met hun iets zoetere smaakt wel heel geschikt voor lijkt me. Alleen heeft ondergetekende zich nooit de moeite genomen eens een kookboek ter hand te nemen. Dus vertel het maar eens freggel1. Zet maar eens een mooi receptje voor appelflappen op met hoeveelheden etc..

 

Wat ik overigens vreemd vind is dat we vroeger appelflappen hadden en abrikozenpunten. De naam zegt het al.

Als je tegenwoordig gaat kijken is het vaak omgekeerd. De appelflappen zijn die driehoekige dingen, en de half ronde flappen zijn gevuld met abrikozen. Vaagheid. :D


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Appelflappen maken is helemaal niet moeilijk hoor. ;) 

 

Haal in de supermarkt een pakje roomboterbladerdeeg uit de diepvries. 

En breng dan meteen appels mee die je zelf het lekkerste vind. ;) 

 

Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking, en leg deze op het aanrecht met het plastiekvelletje wat er op zit naar boven.

 

Zet de oven op 230 graden.

 

Schil de appels, en snijdt deze in kleine stukjes, doe ze in een kom, en doe daarbij kristalsuiker, kaneel, wat rozijnen (die even geweld zijn in lauw water ) , en een lepel abrikozenjam. Als je de appels vers mengt is het verstandig om er een paar theebisquits door te mengen, vanwege het vocht van de appels...

 

Leg een handjevol appels op het bladerdeeg, en vou de plakjes schuin dicht, maak dan de kant die op het aanrecht lag een beetje vochtig,en duw die even in suiker die op een plat bord ligt.

 

Ongeveer 15 á 20 minuten in de oven en smullen maar. 

 

Dit alles kun je ook met het bladerdeeg doen met gehakt (saucijzenbroodje ) of gebonden kersen (kersenflap ) en ga zo maar door.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

En ohja, gebakken appels smaken ok heerlijk bij bloedworst!


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Lekker, bedankt voor het recept.

n doe daarbij kristalsuiker, kaneel, wat rozijnen

Heb je nog wat hoeveelheden (gram) hoofdzakelijk v.w.b. suiker?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Hahaha ja maar ik wel, maar ik heb liever recepten van ervaringsdeskundigen die ik persoonlijk ken. :)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

@Aart, het gaat in dit geval recepten uit eigen keuken. ;) 

 

En dan vooral wat we als extra doen bij de standaardrecepten, net dat beetje meer of anders.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.