Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Belasting en schenken?

Recommended Posts

freggel1

Pfoeh wat is het een wirwar bij de belasting... 

 

Pa en Ma willen hun huis op onze naam gaan laten zetten, ik en mijn zus dus, en ik heb hun al gezegd vraag alles heel goed uit alvorens je deze stap neemt!

 

Want voordat je het weet jaag je je eigen kinderen op kosten, middels vermogensbelasting en de aftrek van een hypotheek, die dan wellicht niet meer kan.

 

Ik roep al jaren verkoop nou héél die toko, ga genieten en geef dan maar wat je belastingvrij mag schenken.

 

Tumme als ze niet opletten dan pakt of de belasting of het bejaardenhuis alles wat ze gespaard hebben, in die "stapel stenen" af!

 

Echt erg!

 

Iemand tips?


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
satshow

Ik denk dat je in dit geval je beste kan laten voorlichten wat de beste stap is in deze.  De belasting en bejaardenhuis zorgen er wel voor dat alles wat je hebt opgebouwd hebt in een snel tempo verdampt.

Is het niet zo dat als de ouders in het bejaardenhuis zitten en ze hebben geen geld dat de kinderen na daadkracht moeten bijspringen?

 


groetjes satshow

Share this post


Link to post
freggel1

Ik roep al een paar jaar naar ons pa en ma, wat ik al schreef, verkoop de boel ga genieten, en geef weg wat je weg mag geven!  Dan hebben ze er zelf nog iets aan doordat ze op vakantie kunnen en dergelijke...


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
aart44

Gelijk een afspraak met een notaris maken en je voor laten lichten die weten in de regel alles van erfrecht wat dit natuurlijk gewoon is als het huis op jullie naam moet komen.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.