Jump to content
Sign in to follow this  
Guest loekio

CD HD zenders op Sony KD 49X8505B zetten lukt niet.

Recommended Posts

Guest loekio

Ik heb speciaal deze TV aangeschaft omdat er een DVB/S tuner op zit.Ik krijg de CanalDigital HD zenders er niet op.

Heb de instructies op scherm opgevolgd. Automatische afstemmings bereik op volledig en dan Dig.setup---Aut.sat.afstemming---voorkeur sat.---normale scan---CanalDigital HD---volgende---krijg scherm met daarop (ik heb schotel met 4 Lnb’s) Astra 1 19,2e Astra 3 23,5e Astra 2 28,2e Hotbird 13.0e. Maak alles actief door A-B-C-D toe te wijzen. Zet achtereenvolgens op volgorde AAN en laat scannen en zet na scannen van een sateliet hem weer uit en de volgende aan, etc. Met return weer terug. Daarna via Home---Kanaal---Zenderlijst---Voorkeur sateliet naar NPO1 HD. Krijg geen beeld en de mededeling ,,Gekozen programma is niet beschikbaar” Duitse en Engelse HD zenders krijg ik wel en BVN. Ook Mezzo (sd zender) wat een onderdeel is van het CD pakket krijg ik wel. In de strook onder aan het scherm krijg ik wel beeld van wat er op dat moment op de zenders is.

 

Doe ik wat verkeerd of vergeet ik wat. Wat doe ik na het afstemmen, druk ik op return of Home of wat wel? Graag raad!  :confused:

Share this post


Link to post

Hoi Loekio,

 

Die TV ken ik niet, maar misschien heb je HIER iets aan.


GROETJES, Bones

NanoXX 9800HD, Philips 7141, Scorpion Universal Quad Lnbf 0.1, Lenson Heath 80 cm, Stab Italia Rotor HH100

Share this post


Link to post
In de strook onder aan het scherm krijg ik wel beeld van wat er op dat moment op de zenders is.

Ik heb je uitleg gelezen en met name ook door dit stukje tekst, ziet het er naar uit dat je HD abonnement niet geactiveerd is. Dus dat de TV de zenders wel ontvangt, maar dat de kaart ze niet vrijschakeld. Die gedachte krijg ik temeer daar de SD zenders wel gewoon open gaan.

 

Mijns inziens ligt dit niet aan je TV maar aan je kaart. Heb je ook nog een satelliet ontvanger waarmee je dit testen kan?

Als je meerdere CD kaarten hebt, is dit je hoofdkaart? Gisteren was ik ook bij iemand en daar bleek dat op de tweede kaart het HD pakket ook niet vrijgeschakeld werd.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Ik heb een vergelijkbare van Sony 50 inch.

Ik neem aan dat je er wel een CI met geldige kaart ingestoken hebt. Ik heb dat niet gelezen in je bericht.

Het werkt perfect. Alleen de foutmeldingen zijn niet altijd even duidelijk.


Groeten,

Dirk

Share this post


Link to post
Guest loekio

              De firma Foka, waar ik de Sony gekocht had, stuurde een monteur, die het ook niet voor elkaar kreeg en uiteindelijk de TV meenam. Hij kwam weer terug met het bericht, dat ze alle HD zenders van CanalDigital er op kregen. Maar natuurlijk niet met het gebruik van een Multytenne maar van een andere schotel. Bij ons lukte het weer niet en kwam de monteur tot de conclusie dat de tuner in de TV te zwak was, omdat ik met de Clarke Tech satelliet ontvanger geen ontvangst problemen heb met de Multytenne.

Conclusie: De signalen van de zenders van Astra 3 zijn te zwak (Dat om meer bandbreedte te krijgen, hoorde ik) en de tuner van de TV is ook te zwak. De Sony KD 49X8505B is een door CanalDigital gecertificeerde TV. Dus verwacht ik geen problemen met de ontvangst van de CD zenders. Bovendien is nergens vermeld dat de combinatie Multytenne- Sony KD 49X8505B niet goed werkt. Niet door CanalDigital en niet door Sony!

Share this post


Link to post
Bovendien is nergens vermeld dat de combinatie Multytenne- Sony KD 49X8505B niet goed werkt. Niet door CanalDigital en niet door Sony!

 

Dat ben ik niet met je eens ten eerste hebben ze nooit de Multytenne verkocht in hun webshop ze hebben wel een ander Technisat schoteltje verkocht die drie sats kon ontvangen.

Maar onder de sateliet klanten is het al jaren bekend sinds ze op Astra3 de freqenties veranderd hebben naar DVB-S2 8PSK dat die schotel veel te klein is en er maar een spat hoeft te vallen en het signaal is weg ze bieden hem ook niet meer aan de minimum grootte is nu een 64 cm schotel.

Dus als je de Sony TV wilt gebruiken zul je een iets grotere schotel moeten hebben.

Share this post


Link to post

@aart44

 

Je verhaal klopt.

Toen de transponders overgingen naar 8PSK kon ik echt op geen enkele ontvanger stabiel beeld krijgen met mijn Multytenne.

Ik heb deze dan ook vervangen door een grotere schotel.

 


Groeten,

Dirk

Share this post


Link to post
Guest loekio

Ik heb zelden beelduitval door regen. Ik was altijd wel tevreden over de Multytenne Twin die ik heb. Nu, ander schotel aanschaffen of kabel. Jammer!

Share this post


Link to post
Guest loekio

Wat mij betreft zijn kunnen we discussie nu sluiten, met vriendelijk dank aan iedereen die reageerde.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.