Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Onderzoekesr ontdekken Linux spionagevirus

Recommended Posts

Onderzoekers van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab hebben een spionagevirus voor Linux ontdekt dat mogelijk jaren onopgemerkt bleef, hoewel voor dit laatste nog geen bewijs is. Het gaat om een variant van de Turla-malware, ook bekend als Snake of Urburos, waarvan alle andere bekende exemplaren alleen voor Windows zijn ontwikkeld.

 

De onderzoekers wisten dat er ook Linux-varianten van Turla bestonden maar hadden die nog nooit in het "wild" aangetroffen, tot nu toe. Turla is volgens Kaspersky Lab één van de meest geavanceerde spionagecampagnes ooit ontdekt. Onder andere het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken zou het slachtoffer van de campagne zijn geworden. De nu ontdekte Turla-variant ondersteunt Linux zodat er bij aangevallen organisaties meer systemen kunnen worden geïnfecteerd.

Het schijnt technieken te gebruiken die geen root toegang vereisen, aldus de onderzoeker.

 

@Bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Dus zo veilig is Linux dus ook niet meer.

Er wordt hoe langer hoe meer bekend van ongewenste praktijken.

Wie weet wat er nog meer rond waart bij andere besturingssystemen.

 


Groeten,

Dirk

Share this post


Link to post

Jawel, Linux is net zo veilig als de MAC. Maar dat wil niet zeggen dat dit 100% veilig is.

Een virusscanner is ook al langer op de MAC aan te raden. Men komt ook niet via Linux binnen maar via applicaties die er op draaien zoals lekke php scripts, apache webserver of iets anders.

Root rechten krijg je dan niet zomaar, maar met een gehacked account kun je dus al heel veel doen zonder dat je root hoeft te zijn. Het wordt natuurlijk moeilijker als je binaries beschermd en gebruikers geen shell rechten geeft, zoals al op de meeste hostingservers het geval is.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.