Jump to content
Sign in to follow this  
R0N

Schotel moet van gevel

Recommended Posts

R0N

AMSTERDAM -

Voor het eerst heeft een huurder van een rechterlijk college te horen gekregen dat hij zijn schotelantenne moet verwijderen omdat er via internet voldoende alternatieven zijn.

 

Het Amsterdamse gerechtshof oordeelde dat het belang van verhuurder Ymere om geen ontsierende schotels op zijn gebouw te hebben zwaarder weegt dan het recht van de huurder op vrije nieuwsgaring.

De zaak speelt al sinds 2010. De huurder woont in een appartement van Ymere in het onder architectuur gebouwde Chicago-complex aan het IJ in Amsterdam. In de huurovereenkomst is bepaald dat het niet is toegestaan een schotelantenne aan de woning aan te brengen.

 

bron

Share this post


Link to post
Black Tiger

Oei dat is slecht nieuws. Nu hoop ik dat hij door gaat tot de Hoge Raad, want die is al een gerechtshof.

De uitspraak van deze rechter lijkt me bijzonder vreemd, want ik zou niet weten hoe je bepaalde zenders uit het buitenland via internet zou moeten kunnen ontvangen.

Dus hoezo voldoende alternatieven via internet?

Daarnaast zit je ook niet lekker voor je pc in veel gevallen en lang niet iedereen heeft een smartTV dus in feite wordt je dan veroordeeld om TV via je pc te kijken. Niet echt realistisch.

 

Interessant nieuws, ben benieuwd of dit nog een staartje gaat krijgen bij de HR, zo niet, dan kunnen schotel bezitters in de toekomst een probleem gaan krijgen want dit is jurisprudentie.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.