Jump to content
Sign in to follow this  
tokio69

Starter op zoek naar advies voor aankoop

Recommended Posts

Hallo Allen,

mijn eerste post en direct ook met de hamvraag denk ik?

Ik zou een Sunray dreambox cloon willen aanschaffen en twijfel tussen een paar modellen.

De eerste vereiste is een Triple tuner omdat ik schotel en Cable samen wil hebben in één box. Verder wil ook kunnen streamen naar een Android stick die ik in de camper wil gebruiken (doe ik nu via een omweg met een computer/server die dag en nacht aanstaat)

Mijn eerste idee was om erop toe te zien dat ik een box heb die de originele images van Dream multimedia kan draaien maar ondertussen al veel op forums gelezen dat dit eigenlijk niet meer van toepassing is omdat er betere images bestaan die perfect met een Sim2.10 of 2.20 werken.

ik zou zeker van de CCCam mogelijkheden willen gebruik maken

Dus welke keuze en waarom tussen :

1) Sunray met A8P simcard (256Mb RAM)

2) Sunray met SIM 2.10 (de goedkoopste)

3) Sunray V2 met Sim 2.20 (1Gb memory)

 

 

Groeten vanuit België

Tom

 

 

Share this post


Link to post

Allereerst welkom op Satellite Fun!

Helaas zullen we even moeten afwachten of iemand een tip voor je heeft. De Sunray is een aparte ontvanger maar mij persoonlijk zijn de verschillen niet bekend. Normaliter moet het in elk geval wel mogelijk zijn om op alle 3 de types CCcam te draaien.

Hopelijk kan iemand anders je nog wat beter wegwijs maken betreffende de verschillen tussen de types. Alhoewel ik er zelf toe zou neigen om een model te nemen met meer geheugen en een nieuwer type simkaart (optie 3 dus). Gewoon omdat moderner vaak ook beter is.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Ik persoonlijk zou nooit aan een clonebox van inferieure kwaliteit beginnen, ik denk dat je de Sunray daar echt wel onder mag scharen.

Het prijsverschil komt natuurlijk ergens vandaan, ten eerste zijn er geen ontwikkelingskosten, dat doet het bedrijf waarvan de ontvanger wordt nagebouwd wel, verder is in het verleden gebleken dat de gebruikte componenten vaak van slechte kwaliteit bleken te zijn.

 

Nu zal alles nog wel werken, totdat er weer eens een driver/kernel update beschikbaar komt welke niet door Sunray wordt ondersteund, zowiezo moet je je afvragen of er wel software (bijv. OpenPLi, OpenATV) voor beschikbaar blijft, OpenPLi doet er absoluut niet aan mee.

 

 

Er zijn genoeg alternatieven te vinden bij Vu+, Xtrend, Mut@nt om er maar een paar te noemen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.