Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Winnetou (Pierre Brice) overleden

Recommended Posts

Voor hele generaties was hij dé indiaan: Pierre Brice, die de rol van Winnetou speelde in de gelijknamige films. Brice overleed vandaag in Parijs op 86-jarige leeftijd. Hij is nu, zoals sommige media schrijven, indiaan op de eeuwige jachtvelden.

 

De Fransman was vooral in Duitsland een grootheid. De Winnetou-films trokken daar soms meer dan tien miljoen bioscoopbezoekers. De filmreeks was bovendien gebaseerd op de boeken van de Duitse schrijver Karl May en ook geproduceerd door een Duitser, Horst Wendlandt.

 

Brice en Wendlandt maakten tussen 1962 en 1968 elf Winnetou-films. Lex Barker speelde daarin de rol van Winnetou's kompaan Old Shatterhand. Na het einde van de filmreeks trad Brice nog op als Winnetou bij Karl May-festivals in de Duitse plaatsen Bad Segeberg en Elspe.

 

Wendlandt zei ooit dat Brice voor hem de ideale Winnetou-acteur was, vanwege zijn groenblauwe ogen en zijn "matte, lichtbruine huidskleur met een vleugje brons". Brice bekende op zijn beurt dat hij nog nooit een Winnetou-boek had gelezen toen hij voor de rol werd gevraagd.

 

Brice speelde tot op hoge leeftijd in films en tv-series. Hij kwam nooit meer in de buurt van het succes van de jaren 60.

 

Bron: NOS


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.