Winnetou (Pierre Brice) overleden

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.773
Waarderingsscore
998
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Voor hele generaties was hij dé indiaan: Pierre Brice, die de rol van Winnetou speelde in de gelijknamige films. Brice overleed vandaag in Parijs op 86-jarige leeftijd. Hij is nu, zoals sommige media schrijven, indiaan op de eeuwige jachtvelden.

De Fransman was vooral in Duitsland een grootheid. De Winnetou-films trokken daar soms meer dan tien miljoen bioscoopbezoekers. De filmreeks was bovendien gebaseerd op de boeken van de Duitse schrijver Karl May en ook geproduceerd door een Duitser, Horst Wendlandt.

Brice en Wendlandt maakten tussen 1962 en 1968 elf Winnetou-films. Lex Barker speelde daarin de rol van Winnetou's kompaan Old Shatterhand. Na het einde van de filmreeks trad Brice nog op als Winnetou bij Karl May-festivals in de Duitse plaatsen Bad Segeberg en Elspe.

Wendlandt zei ooit dat Brice voor hem de ideale Winnetou-acteur was, vanwege zijn groenblauwe ogen en zijn "matte, lichtbruine huidskleur met een vleugje brons". Brice bekende op zijn beurt dat hij nog nooit een Winnetou-boek had gelezen toen hij voor de rol werd gevraagd.

Brice speelde tot op hoge leeftijd in films en tv-series. Hij kwam nooit meer in de buurt van het succes van de jaren 60.

Bron: NOS

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan