Jump to content
Sign in to follow this  
Tiemen

Welke ontvanger bijkopen ?

Recommended Posts

Hoi , heb nog een vraagje.

 

Wil een ontvanger bijkopen met 2 tuners maar welke ?

 

VU DUO mini 

VU solo 2 mini

Deambox  liefst mini

of welke merk ?! 

 

De VU afstandsbediening werken "stroef" , dit had de Dreambox niet ?!

 

Wil op de ontvanger openPLI draaien en waar ook image's voor uitgebracht worden mits nodig is

 

Bedankt voor het mee denken.

Share this post


Link to post

Beste Tiemen.

 

De vraag welke ontvanger je wilt kopen ligt eigenlijk aan je eigen wensen. De kwaliteit van de genoemde ontvangers ontloopt elkaar eigenlijk vrijwel niet..

Het ligt er natuurlijk aan wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Maar als het alleen gaat om satelliet te kijken en verder niets speciaals, dan zijn dit wel goede modellen en kun je een keuze maken op basis van wat je mooi vind en qua prijs aantrekkelijk.

 

De VU afstandsbediening heeft een ander soort knopjes, dat kan inderdaad iets anders aanvoelen. Het is me niet bekend of dat bij alle VU modellen het geval is.

 

Als je wilt weten welke ontvangers nog door Openpli ondersteund worden kun je het beste op de Openpli website (klik) bekijken, daar staan ze allemaal vermeld.

Buiten wat je daar ziet kun je nog rechts klikken daar staan nog een aantal Dreambox en Maxdigital modellen vermeld.

 

Ik zou wel goed uitkijken wat je koopt. Er zijn namelijk ook van die mini clone modellen in omloop. Dan kun je ook wel Openpli draaien, maar alleen aangepaste versies die je op andere sites moet gaan downloaden.

Met een originele ontvanger kun je de firmware van de site van Openpli zelf downloaden. Dat maakt het ook eenvoudiger als er een probleem ontstaat en je hebt altijd de nieuwste firmware als je dat wilt.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

De nieuwe Dreamboxen worden toch niet meer ondersteund door Openpli vanwege close source. Xtrend heeft ook mooie, et4000.

 

 

Share this post


Link to post

Precies, daarom schreef ik ook dat het 't beste was even te gaan kijken.

Ik heb zelf een Xtrend ET9500 en die is ook mooi, maar wordt feitelijk te warm, zeker met een harddisk er in. Misschien is dat met de modernere modellen zoals de 4000 niet meer zo het geval.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Hoi en deze box Magicbox mg4 hd dvb-s2/t2/c is dat wat als we de standaard zenders kunnen kijken van de kabel en openen van de satelliet is ook oké.

En de OpenPLI kan hier toch ook gewoon op ?

 

Bedankt,

 

 

Share this post


Link to post

Ik zie op de site van Openpli waar ik je de link van gaf de Magicbox MG4 er niet bij staan.... Hoezo denk je dat Openpli er op kan? Heb je ergens info daarover gevonden?

 

De ontvangers wat je noemt zijn bij mijn weten ook allemaal clones en daar moet allemaal aangepaste Openpli software op.

 

Waarom neem je niet een fabrieksontvanger zoals bijvoorbeeld de Xtrend ET-7500?

Deze kost ook maar 209 euro en daar kun je een kabeltuner voor 35 euro bij in laten zetten, ben je voor 240 euro klaar. Nauwelijks duurder dan een beetje fatsoenlijke clone. En er kan standaard Openpli software op, gewoon van de Openpli site.

 

Een clone kan natuurlijk ook, maar het nadeel daarvan is dat je altijd afhankelijk bent van fixes.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Had nog nooit gehoord van de Magic box mg4 hd gehoord maar na even Googlen kom ik op de site van de box en daar staat inderdaad Linux software  hier.

Het is vermoedelijk een clone van de VU voor de rest zie ik alleen verkoop sites.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.