KNVB stopt met Nederlands voetbalelftal

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.146
Waarderingsscore
568
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De KNVB gaat niet verder met het Nederlands mannenvoetbalelftal. Na 110 jaar heeft de voetbalbond besloten de samenwerking te beëindigen. Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen is er in Nederland onvoldoende draagvlak voor een nationale herenvoetbalploeg.

Van Oostveen noemt de voetbalsport commercieel oninteressant: “Je moet reëel zijn: Nederland is vooral een atletieknatie. Op dat gebied hebben we de laatste weken een rijke historie opgebouwd. Hetzelfde geldt voor wielrennen en windsurfen, maar een echte voetbalcultuur ontbreekt. Iedereen kent Dafne Schippers en Tom Dumoulin, maar van Jaïro Riedewald hebben mensen echt nog nooit gehoord. Natuurlijk hebben we wel een nationaal voetbalverleden, maar daarvoor moet je terug naar de zomer van 2014. Dat is maanden geleden.”

Door te stoppen met de activiteiten van het Nederlands mannenelftal, wil de KNVB meer tijd en geld overhouden voor projecten als het vrouwenvoetbal en de Jupiler League: “Dat is kleinschaliger, dus dat kan prima. Overigens staat het Danny Blind vrij om ‘s avonds een zaaltje te huren en daar met wat jongens een partijtje te doen. We moedigen dat alleen maar aan: sporten is gezond. Maar we gaan niet meer de Amsterdam Arena afhuren voor die ongein.”

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan