Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

KNVB stopt met Nederlands voetbalelftal

Recommended Posts

De KNVB gaat niet verder met het Nederlands mannenvoetbalelftal. Na 110 jaar heeft de voetbalbond besloten de samenwerking te beëindigen. Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen is er in Nederland onvoldoende draagvlak voor een nationale herenvoetbalploeg.

 

Van Oostveen noemt de voetbalsport commercieel oninteressant: “Je moet reëel zijn: Nederland is vooral een atletieknatie. Op dat gebied hebben we de laatste weken een rijke historie opgebouwd. Hetzelfde geldt voor wielrennen en windsurfen, maar een echte voetbalcultuur ontbreekt. Iedereen kent Dafne Schippers en Tom Dumoulin, maar van Jaïro Riedewald hebben mensen echt nog nooit gehoord. Natuurlijk hebben we wel een nationaal voetbalverleden, maar daarvoor moet je terug naar de zomer van 2014. Dat is maanden geleden.”

 

Door te stoppen met de activiteiten van het Nederlands mannenelftal, wil de KNVB meer tijd en geld overhouden voor projecten als het vrouwenvoetbal en de Jupiler League: “Dat is kleinschaliger, dus dat kan prima. Overigens staat het Danny Blind vrij om ‘s avonds een zaaltje te huren en daar met wat jongens een partijtje te doen. We moedigen dat alleen maar aan: sporten is gezond. Maar we gaan niet meer de Amsterdam Arena afhuren voor die ongein.”

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.