Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Carnaval!!!

Recommended Posts

freggel1

Wij doen er niet veel meer aan maar voor jullie even ter info, mocht ik 1 dezer dagen ietwat vreemd klinken of overkomen, en per ongelijk de verkeerde een ban geef...

 

 

carnaval_zpsolzldmqf.jpg

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
freggel1

Leven wij niet in een land waar de vrijheid van meningsuiting gerespecteerd wordt??? 

 

Ja sorry, maar de optochten hier gaan in op de huidige, vooral politieke, situatie.

 

En tja dan is de waarheid soms hard!

 

alaaf%20akbar_zpsjylpwjee.png

 

Carnaval is niet alleen een fijn feestje maar ook een moment om terug te blikken. Zo hebben carnavalswagens vaak een actueel thema. Maar een carnavalsgroep uit Nieuw Heeten is volgens de organisatie hierin iets te ver gegaan. Ze moesten na een waarschuwing van de optochtcommissie hun wagen aanpassen om deel te mogen nemen aan de optocht in het Overijsselse Holten.

 

De carnavalswagen met de tekst 'Wij proberen het vluchtelingenprobleem te bestrijden voordat ze onze vrouwen berijden!’ en een vlag met 'Alaaf Akbar' van carnavalsgroep Master Beren wilde zaterdagmiddag mee doen aan de optocht in Holten. Maar de teksten op de wagen gingen volgens de optochtcommissie te ver. Daarom is na overleg de vlag verwijderd en hebben ze de tekst 'Voordat ze onze vrouwen berijden!' afgeplakt De carnavalsgroep is ook van plan om zondag in Nieuw Heeten en Heeten en maandag in Broekland mee te gaan in de stoet. Of de teksten daar wel zichtbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Vorig jaar kozen de wagenbouwers ook al voor een controversieel onderwerp. Ze maakten toen een raket met de tekst 'IS met hun rare fratsen, we zullen deze raket eens in jullie anus batsen'. :D :stom:

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
aart44

Nou ik wens alle carnaval vierders een paar fijne dagen zelf doe ik er niet aan mee maar ga morgen wel even naar de optocht in Hoogland kijken. :bier: :bier:

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ik doe ook niet aan carnaval en ga misschien maandag naar een optochtje kijken maar dat is meer bij vrienden gewoon even gezellig bij elkaar zitten, de optocht komt daar langs de deur. :)

 

Maar het klopt Carnaval wordt van oudher gebruikt om vanalles en nogwat op een ludieke manier aan de kaak te stellen, dus ook actuele zaken, politieke zaken, noem maar op. Dat moet ook kunnen met carnaval!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.