Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Heb je een vervelende schoonmoeder???

Recommended Posts

freggel1

Ja, dan heb ik goed nieuws!!!! 

 

Die van mij zegt altijd: Onkruid vergaat niet.... 

 

Nou dan heeft ze nu een probleem, want ik heb de oplossing gevonden.

 

Er is in Duitsland onkruidverdelger gevonden in 14 grote Duitse bieren! 

 

We zullen schoonmoeder dit weekend eens ff flink laten zuipen. :D 

 

In veertien grote Duitse bieren is de onkruidverdelger glyfosaat gevonden. Een milieu-instituut in München meldde dat donderdag.

 

De Duitse autoriteiten nemen geen maatregelen. ''Om een mogelijk gevaarlijke hoeveelheid glyfosaat binnen te krijgen, moet een volwassene ongeveer duizend liter bier per dag drinken'', aldus een woordvoerder van de Duitse voedselautoriteit.

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft nog geen melding uit Duitsland gekregen en onderneemt dus nog geen actie.

 

Onder de geteste bieren zijn de bekende merken Krombacher, Bitburger, Beck's, Veltins en Warsteiner. Ze hadden allemaal meer glyfosaat dan toegestaan is voor drinkwater. In één geval was het zelfs driehonderd keer meer.

 

Drie ingrediënten

 

Duits bier mag maar drie ingrediënten bevatten: water, hop en gemout graan. Dat is het Reinheitsgebot, dat al sinds 1516 geldt. Het glyfosaat komt waarschijnlijk via het graan in het bier, denken de onderzoekers.

 

Glyfosaat zit in diverse bestrijdingsmiddelen. Vanaf maart mag het alleen nog maar worden gebruikt in de landbouw. Het is verboden om bijvoorbeeld op stoepen en in parken te gebruiken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het wellicht kankerverwekkend.

  :D :D :heh: :heh:


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft nog geen melding uit Duitsland gekregen en onderneemt dus nog geen actie.

Oh lekker dan. Dus de NL genieters van o.a. Bitburger en Warsteiner mogen dus allemaal maar vergiftigd worden alleen maar omdat Duitsland misschien verzuimd heeft iets te melden?

Mijns inziens heeft zo'n instantie als zich zo'n bericht voor doet (zeker als het in de media staat) ook een eigen onderzoeks en/of navraag plicht.

 

Maarja, van de andere kant, er zijn er inderdaad maar weinig die 1000 liter per dag drinken. Maar dat wil niet zeggen dat een paar kratten op een week op een later tijdstip niet misschien toch bepaalde ziektes kan veroorzaken.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Ik ben een bierdrinker dat geef ik toe, maar buiten een krat op 1 dag ben ik nog nooit verder gekomen. :D

 

Let wel dit was bijvoorbeeld met de 8 van Chaam, wij vertrokken toen vanuit ons stamcafe om 7 uur 's morgens, niet met een bak koffie maar meteen met het gerstenat. 

 

Ik wou aan dit topic een leuke draai geven, maar dit is al de derde die ik deze week voorbij zie komen waar iets in een product zit wat eten en drinken wat er niet in hoort te zitten! Mars deze week.

 

Ik werk zelf al jaren in de voedingsindustrie, en weet uit ervaring dat de maag van een mens best wel wat kan hebben, want kunststof en metaal zitten er altijd in voeding, dit hoort gewoon bij het proces, het kan niet zonder, want draaiende machines slijten nu eenmaal, kleine deeltjes zitten er altijd in. 

 

Ik geef 1 simpel voorbeeld, de aardbei, erg gevoelig voor meeldauw, wordt/werd preventief gespoten, en mag/mocht dan pas naar 2 dagen ( correct if i'm wrong ) geplukt worden, maar dat gaat niet, er zit altijd nog wel een spuitmiddel op! 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.