Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Apple stopt ondersteuning QuickTime op Windows

Recommended Posts

Black Tiger

Apple heeft besloten om de eigen mediaspeler QuickTime niet meer op Windows te ondersteunen, waardoor kwetsbaarheden niet meer zullen worden gepatcht en gebruikers risico op aanvallen lopen, zo waarschuwt het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT).

 

In de Windowsversie zijn twee kwetsbaarheden ontdekt die Apple niet meer zal patchen. Via de beveiligingslekken kan een aanvaller malware installeren en volledige controle over de computer krijgen als een gebruiker een kwaadaardige website bezoekt of een kwaadaardig bestand opent.

 

US-Cert adviseert om Quicktime van Windows machines te verwijderen. Ook anti-virusbedrijf Trend Micro roept Windowsgebruikers om in actie te komen en QuickTime van hun systeem te verwijderen.

 

Verschillende overheidsinstanties in Nederland en de Verenigde Staten alsmede een aantal beveiligingsbedrijven en IBM adviseren ook om Quicktime van Windows computers te verwijderen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
boets

Thanks, zojuist gedaan.

 

B.

Share this post


Link to post
RobC

Altijd al een hekel  aan QuickTime  gehad. Soms net zo ondoorzichtelijk als iTunes. ook zo'n Apple product. Hou de gebruikers dom en ze zullen alleen maar Apple spul kopen.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ze laten zich zo wel kennen he bij Apple, dat ze het niet zo goed in orde kunnen houden op Windows als op Apple. LoL. :D

En dan ook nog zomaar stoppen zonder de laatste versie nog even te patchen en nietswetende gebruikers in gevaar laten. Asociaal noem ik dat.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.