Jump to content
Sign in to follow this  
nicewithice

Hoe het best een dual tuner aansluiten ?

Recommended Posts

nicewithice

Hallo, nogmaals..

Ik had vroeger een Philips sat receiver met 2 tuners, daar was het simpel, 1 tuner was programmas bekijken, andere was om opnames te maken. nu zie ik op mijn nieuwe tuner ( Sab triple tuner HD ) dat er verschillende mogelijkheden zijn. En tot hiertoe kom ik er niet uit, ttz 1 keer hebben opnames gewerkt, maar in die tijd kon ik geen andere programmas kijken. Mijn vraag is wat is de beste weg om 2 LNB aan te sluiten ? Ik heb momenteel een schotel met 3 LNB's, waarvan ik er een ga verwijderen, dus 2 LNB's in de toekomst. De manual van mijn receiver zegt ofwel 1 LNB per tuner ofwel de 2 LNB's met een switch op 2 tuner en daar dan verder een loop naar tuner 1. Maar die laatste oplossing heb ik geprobeerd en hier loopt het fout. Het doorlussen versta ik niet zo goed.

 

207p5rt.jpg

 

33zbuxs.jpg

Share this post


Link to post
Black Tiger

Persoonlijk zou ik zeggen dat de beste manier is zoals je dat op tekening twee ziet. Dus 1 schotel/lnb per tuner.

Dan heb je 1 tuner om te kijken en de andere om op te nemen.

Je kunt ze dan beiden dezelfde instellingen geven. Dan kijken ze naar dezelfde satelliet. De truuk is dat de tuner ook begrijpt dat hij tuner 2 dan moet gebruiken voor de opnames.

Of dat automatisch altijd wel goed gebeurt is mij niet zo bekend. Mij is dat ooit gelukt met een draaibare schotel en een vaste opstelling op een Xtrend ET9000 met twee tuners. Ik weet alleen niet meer exact hoe ik dat toen gedaan heb.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
nicewithice

Black Tiger, ik ga dat zo proberen volgende week, ik versta enkel niet als ik bv op de tuner die Astra ontvangt  wat opneem, kan deze tuner dan nog andere kanalen van Astra weergeven ? MAW kan ik kijken en opnemen tegelijk ?

 

Op een ander forum ( sorry... ) heb ik deze tekening gezien zoals ik nu mijn configuratie heb, enkel 1 LNB meer en dat is volgens de handleiding niet mogelijk, max 2 per switch. Ik heb het eenmaal in orde gekregen maar kon dan enkel opnemen en niets anders kijken. En dan weer beginnen experimenteren met alle verschillende mogelijkheden. Niet simpel vind ik.. In het slechtste geval kan het natuurlijk ook allemaal aan de derde LNB liggen, dus die gaat er zeker af als test volgende week.

ok7jsz.jpg

Share this post


Link to post
sat-ed

switch 1/4 kunnen 4 lnb in en 1 uit naar ontvanger

2 naast elkaar en je kunt 4 lnb's op beide tuners krijgen en dus 1 zender opnemen en de ander kijken mits de tuner goed staat ingesteld


...

Share this post


Link to post
Dirk Digicomm

Ik heb de installatie zoals je aangeeft in de laatste tekening(van dat andere forum), maar dan met 3 lnb's.

Ik laat de receiver zelf bepalen welke tuner hij gebruikt voor opname.

 

Als hij gaat opnemen kan ik gewoon naar elke zender kijken welke ik wil.

Dit werkt prima.


Groeten,

Dirk

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.