Jump to content

Recommended Posts

Router : Asus RT-AC87U

 

Apparaten met WIFI

mijn laptop

moeder de vrouws laptop

Iphone 5s

Ipad Min

Ipod 5g

 

 

Apparaten met Lan verbindingen:

Mede8er mediaplayer

Qnap 109II

Qnap 112

Gigablue Quad plus

Apple TV 3

Kaosbox (raspberry Pi2)

 

en een netwerk printer (HP2300 Laser)

 

Als alles punctueel is ingeregeld  en im open op de laptop netwerk

 

dan zie ik :

mijn laptop

Moeder de vrouws laptop

Mede8er mediaplayer

Gigablue Quad plus

Qnap Ts109II

Qnap TS112

Kaosbox

 

deze apparaten komen dan ook op de laptop van moeders beschikbaar

 

Maar om een of andere duistere reden wat ik maar niet gevonden krijg is dat nadat het een tijdje goed gewerkt heeft

verdwijnen in het overzicht alle apparaten en blijft alleen de 2 laptops zichtbaar (wifi)

De Lan apparaten zijn foetsie.

 

Nu komt het mooiste :

Op mijn ipad mini heb ik een applicatie Remote Files

Als ik die open dan zie ik daarop wel alle LAN apparaten onder network share en kan ik ook alle apparaten openen  en op de daar anwezige harde schijven data up en downloaden.

 

In eerste instantie ging ervan uit dat mijn router de bosdoener was maar nu ik op de ipad wel alles kan benaderen en op de Laptop niet

sluit ik de router uit.

 

Het blijft wel erg vreemd dat in de fout situatie beide laptops de lan verbindingen niet vindt.

 

Alle WIFI apparaten ipad iphone laptops zitten allen op de wifi 5.2 Ghz band

Als ik mijn laptop op de 2,4Ghz band zet blijft het probleem aanwezig

zelfs als ik de laptop verbindt met een LANkabel worden de andere apparaten niet gevonden.

 

De enige mogelijkheid is en dat is vreemd de router een factory reset geven nadat ik alle apparaten heb verwijderd en na de reset ze weer een voor een aansluit. Dan staan alle apparaten weer in het netwerk( voor een paar dagen )

 

Blijft vreemd dat dat voor de laptops de enige mogelijkheid is terwijl de ipad alles wel vindt.

 

Wat kan hier aan de hand zijn

 

 

 

 

 

 

 

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Verdomme nou breekt mijn klomp

 

Ik heb de RAspberry gereboot en de Apple TV aangezet en plop alles weer toegankelijk????????

 

Jammer dat ik 2 dingen tegelijk gedaan heb , maar nu heb ik een handvat voor als de apparaten weer verdwenen zijn , een van die twee haalt de boel onderuit.

welke daar kom ik nu wel achter  wel blijft het raar.

 

De de Apple TV zit op Wifi en de Kaosbox op LAN ???


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Volgens mij had je het hier inderdaad al eens eerder over gehad met als gedachte vermoedelijk de router. Dan is het dus goed dat je ontdekt hebt dat het daar vrijwel zeker toch niet aan ligt.

Maar het is een uitzonderlijk vreemd probleem. Want de detectie gebeurt normaliter via netbios en dat werkt over het hele netwerk, niet alleen over wifi. Dus dat alleen het wifi deel zichtbaar blijft is dan echt wel apart.

 

Het zou kunen zijn dat een van beide genoemde apparaten de boel onderuit haalt, de vraag is dan alleen hoe of waarom. Want ook dat is iets wat normaliter niet snel kan gebeuren, tenzij er op een of andere manier een collision op het netwerk veroorzaakt wordt.

Bijv. door een kabel die toch niet 100% is, een dubbel ip of een gelijke apparaat/computernaam.

Maar in die situatie gaat meestal alles plat en is het weer vreemd dat de ipad daar dan geen last van zou hebben.

 

Voor mij is dit ook een echt raadsel. De enige methode is trial and error.

Dus als het weer gebeurt, wat je nu gedaan hebt stuk voor stuk doen, kijken wanneer het weer goed gaat dan weet je welk apparaat verantwoordelijk is.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Gisterenavond weer alle Lan verbindingen pleiten ,

 

Heb nu de dader het is de RAspberry Pi 2b  met DITISTV Seven.

 

Effe een kabeltje in elkaar frommelen  UTP tang en wat plugjes gehaald bij de Gamma en is zo gepiept

 

(Misschien ook een tip voor Freggel om zo'n tang en  plugjes aan te schaffen dan kun je een UTP kabel zelf op lengte maken.)

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Moet je wel goeie ogen hebben en niet kleurenblind zijn.

Share this post


Link to post
Heb nu de dader het is de RAspberry Pi 2b  met DITISTV Seven.

Kijk en zo vinden we de bandiet! Hopelijk is het met dat nieuwe kabeltje opgelost!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

De bandiet is weer ontsnapt. En nu zit ik met een raadsel uitsluitend voor specialisten.

 

Om de haverklap was ik alle lan verbindingen op beide laptops kwijt. Door wat te friemelen met de lanpoorten leek het erop dat de kabel van de raspberry pi rot was.. Op16-06 een nieuwe kabel eraan. Twee dagen later weer alles weg.

 

Dus trial en error weer uit de kast gehaald.

Eerste stap de switch tp link 108 8 port gigabit vervangen door een smc 5 port gigabit switch. Na aansluiten alles in de lucht . De volgende dag na een reset van de ontvanger alles weer pleiten.

 

Dus switch zou het niet zijn. Maar toch nog een andere switch gebruikt. Reden is dat op die switch 2 apparaten zitten met gigabit en 2 apparaten met 100Mbit.

De switch die er nu tussen zit is een 5port 100Mbit professionele blackbox switch.Die twee gigabit apparaten zojn de gigablue ontvanger en de mediaplayer upload snelheid van die twee is max 7 MB ps dus dat haalt die switch wel

 

En verdorie nu al ruim een week geen probleem meer.

 

Is het denkbaar dat een combi op een switch de boel in de war gooit.

 

Zo lang heb ik de verbindingen nog niet in stand kunnen houden .

 

Diverse apparaten uit en aangezet en steeds vindt w10 de verbinding.

 

Wie het weet mag het zeggen

 

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Nja, sorry, ik moet het antwoord schuldig blijven. Het lijkt inderdaad op een soort van collision die de boel in de war stuurt, net zoals je al zegt, maar het verbaast me enorm dat zoiets op dat niveau mogelijk is.

Want feitelijk wordt hier alleen het netbios verkeer genekt en dat is wel heel apart, nog nooit meegemaakt zoiets, kan het ook niet verklaren.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.