Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Acteur Bud Spencer (86) overleden

Recommended Posts

freggel1

De Italiaanse acteur Bud Spencer is overleden. Dat heeft zijn familie vandaag op Facebook bekendgemaakt. Spencer, die in het echt Carlo Pedersoli heette, schitterde in tal van spaghettiwesterns, waarin hij vaak optrad met landgenoot en collega-acteur Terence Hill. Hij was 86 jaar.

 

De naam Bud Spencer was samengesteld uit het Amerikaanse biermerk Budweiser en de Amerikaanse acteur Spencer Tracy. Samen met Terence Hill vormde hij jarenlang een succesvol filmduo. Hill was ook een Italiaan. Hij heette Mario Girotti.

 

In tegenstelling tot de spaghettiwesterns met bijvoorbeeld Clint Eastwood waren de films van het duo vooral komisch bedoeld. Spencer als de domme kracht en Hill als de slimme en charmante cowboy. In de jaren zeventig oogstten zij de grootste successen met films als Vier Vuisten de Lucht in of Pas op we slaan er op. Het was de tijd dat speelfilms nog een Nederlandse titel kregen. Het duo maakte achttien films samen.

 

Voordat Bud 'Pedersoli' Spencer acteur werd, was hij een succesvol wedstrijdzwemmer. Hij kwam voor Italië in 1952 en 1956 uit op de Olympische Spelen. In de jaren tachtig had hij zijn eigen luchtvaartmaatschappij Mistral Air. In 2005 probeerde Spencer tevergeefs de politiek in te gaan; hij was verkiesbaar als regionaal raadslid voor de nationalistische partij Forza Italia.

 

Bron: AD

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
aart44

RIP in het verleden heb ik denk alle films wel gezien die hij samen met Terence Hill gemaakt heeft.

Share this post


Link to post
satshow

Altijd gelachen met die films, eigenlijk jammer dat die er niet meer gemaakt worden. Althans ik ken ze niet in ieder geval.


groetjes satshow

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.