Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Voor de Trappistenliefhebbers onder ons.

Recommended Posts

freggel1

Ben jij bier- én fietsliefhebber? Nieuwe fietsroute voert langs 5 trappistenkloosters

 

ZUNDERT -  Voor mensen die van trappistenbier en fietsen houden, is een nieuwe fietsroute uitgestippeld. Die voert langs vijf abdijen in Brabant en Vlaanderen. Het routeboekje is sinds maandag te verkrijgen.

 

De route is in totaal 334 kilometer lang, maar is opgedeeld in 6 deelroutes. Fietsers die de route volgen, komen langs de trappistenkloosters in Zundert, Hoogstraten, Westmalle, Tilburg en Achel. Bij de abdijen kunnen mensen terecht voor trappistenbier. Bij enkele kloosters worden ook andere producten gemaakt, zoals kaas, jam. chocolade, honing en kaarsen.

 

Iedere deelroute heeft een eigen thema. Een daarvan is bijvoorbeeld 'Beleef Zundert in de voetstappen van een monnik'. De routes gaan door natuurgebieden, maar ook door dorpjes en langs of door steden. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een brouwerij of een museum te bezoeken.

 

Er is ook een video gemaakt met een impressie van de route:

 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

En als je geen fiets hebt voor deze tocht, da's geen probleem. Bij onze beroemde fietsendief in Zundert zijn er zat te krijgen. :D :D


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Da dacht ik wel!  Ik vindt het zelf een lange tocht, maar misschien is hij met de auto ook te rijden, want je praat toch over een fietstocht van meer dan 300 kilometer. 

 

Hetzelfde als wat ik gisteren een klein stukje gereden heb met de auto, De smokkelroute, toen wij van s Hertogenbosch kwamen.


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.