Jump to content
Sign in to follow this  
Nerol

Dreambox 7020HD V2

Recommended Posts

Nerol

Geachte,

 

Ik heb een Dreambox 7020HD V2 gekocht op bol.com voor mijn vader omdat de oude ontvanger aan vervanging toe was.

 

Probleem;

Hij vindt geen kanalen in het buitenland zoals Duitse kanalen etc. In het begin had ik zelf gevonden maar uit eindelijk op het einde kwam er een error in beeld en ze waren niet opgeslagen.

 

Toen heb ik via de Dreambox instellingen zelf een update gedaan en sinds dien kan ik niks meer vinden geen kanalen ook draait zijn motor van de satelliet niet? uiteindelijk gekeken of het aan zijn satelliet schotel lag en nee dat is niet het geval want op de oude draait hij wel.

 

Nu weet ik niet meer wat ik moet doen ik heb heel veel websites/youtube filmpjes opgezocht maar helaas niks positiefs gevonden.

 

Ik hoop dat jullie mij wel kunnen helpen?

 

Is het de feit dat ik hem heb geüpdatet via de instellingen zelf want toen ik hem heb geprobeerd te flashes met de laatste firmware gaf het aan dat hij al op de firmware zat?

 

Bij voorbaat dank.

Share this post


Link to post
Nerol

Mocht het niet geschikt zijn voor satelliet gebruik. Zou ik graag willen weten wat wel het beste zal werken met HD satelliet gebruik. Ik heb zelf al naar een VU+ Zero gekeken en naar een humaan IRHD-5300C zijn die wel wat meer gebruikers vriendelijker voor mijn doeleinde?

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hoi Nero en welkom op Satellite Fun.

Ik heb je eerste bericht iets aangepast, er zaten wat veel witregels in, en nu is het iets beter. Is verder niet erg hoor. ;)

 

Een Dreambox 7020HD V2 zou wel geschikt moeten zijn voor satelliet gebruik, als het een DVB-S is en daar ga ik wel van uit.

Helaas is er v.w.b. alternatieve firmware weinig ondersteuning dus een en ander zal met originele firmware allemaal moeten.

 

Wat soms wel eens wil helpen, is als je de ontvanger via het menu naar fabrieksinstellingen zet. Daarna zul je via het menu eerst de tuner moeten configureren zodat deze met draaibare schotel kan werken.

Jammer dat je niet weet welke error dat er gegeven werd, maar als ik het zo lees is hij niet helemaal 100% en zou ik hem terugsturen naar bol.com en dan een ontvanger kopen wat eenvoudiger te bedienen is en waar je ook alternatieve firmware op kunt zetten zoals die van OpenPli.

 

Dan komen we feitelijk op je tweede vraag, welke ontvanger kun je dan nemen. Er zijn er de nodige en die zijn ook nog veelal goedkoper dan een Dreambox terwijl ze wel dezelfde kwaliteit hebben.

Het ligt er aan wat je hebben wilt. Een Humax IRHD-5300C is overigens niet geschikt voor satelliet, de C staat voor Cable. Voor satelliet gebruik moet je een S(2) hebben, maar dan zou ik geen Humax nemen .

 

Als hij ook moet kunnen opnemen zou ik eens naar de VU+Solo kijken, daar kun je ook een harddisk in bouwen.

De VU+Zero is ook een leuke heel kleine satelliet ontvanger, zonder harddisk, deze ontvanger is ook prima.

Een nieuw type ontvanger met zelfs 3 jaar garantie er op is de Xsarius Pure HD.

Zowel dle VU+ alsook de XSarius Pure HD kunnen allemaal Openpli firmware aan en zijn geschikt voor satelliet gebruik. Ook gebruikersvriendelijker en er is op internet ook meer support voor te vinden.

 

Let wel even op dat je geen C of T versies neemt (indien voorhanden) want zoals gezegd C staat voor Cable. De T is voor Terrestrial oftewel wat Digitenne nu gebruikt, dat is ook een satelliet.;)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Nerol

Hallo,

 

Bedankt voor je snelle antwoord. Ik heb inderdaad de Dream box als retour aangemeld en hij gaat weer terug. Ik heb letterlijk alles geprobeerd helaas. Op een gegeven moment vondt hij wel weer de kanalen maar er kwam weer een error op het einde wanneer het klaar was en het verdween weer.

 

Ik heb een nieuwe besteld en dat zal dan de VU+ Zero worden veel goedkoper en ik lees veel goede reacties erover en de website is meer overzichtelijker voor mij. Hardeschijf hoefde hij niet erin gaf hij aan. Het gaat hem echt om de kanalen van de satelliet.

 

Ik vindt het jammer dat Dream box nieuwe gebruikers het zo moeilijk maken en er weinig guides zijn op dat gebied. Ik heb een specialist gebeld en die vroeg 150 euro en dat ga ik zeker niet doen.

 

Nogmaals bedankt mocht er problemen voorkomen met die nieuwe receiver dan kom ik uiteraard weer hier op het forum.

Nog een fijn weekend!

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hallo.

 

A.u.b. geen hele berichten quoten, zeker niet als je antwoord er meteen onder komt, dat maakt het nogal druk en onverzichtelijk, ik heb ook weer een teveel aan witregels verwijderd.  Misschien toch een beetje op letten? ;)

 

Ook is de link naar je VU+Zero verwijderd. Links naar commerciele sites is niet toegestaan en was in dit geval ook niet noodzakelijk.

Misschien toch handig om even onze regels te lezen:

http://www.satellitefun.org/forum/index.php?topic=883.0

 

Het is inderdaad jammer dat Dreambox het met de nieuwe types lastiger maken voor gebruikers. Er is dacht ik wel alternatieve firmware voor te vinden, maar geen Nederlandstalige dus support is vrijwel alleen Engelstalig te krijgen.

Om 150 euro te gaan betalen lijkt mij ook veel te duur.

 

De VU+Zero is een prima ontvangertje, de S2 betekent dat je er HD mee kunt kijken op de satelliet. Een goede keuze!

Mocht je er vragen over hebben, stel ze gerust.

 

Ook voor jou nog een fijne zondagavond!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.