Kodi versie 17 "Krypton" vrijgegeven

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
1.000
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Team Kodi heeft bekendgemaakt dat versie 17.0 met de naam Krypton uit is. De nieuwe versie brengt een nieuw uiterlijk, verbeteringen in de audio- en videoplayback, ondersteuning voor de Android audio API en is nu ook beschikbaar via de Windows Store.

Standaard is een nieuwe skin geïnstalleerd met de naam Estuary, terwijl apparaten met touchscreen de Estouchy-skin krijgen. Ook de web-interface is opgewaardeerd naar Chorus 2. Onderaan het bericht screenshots daarvan. Naast een nieuw uiterlijk zijn de indelingen van de menu's wat aangepakt voor een logischer indeling.

Een andere grote vernieuwing is de audio en video. De video engine wordt in meerdere stappen compleet onder handen genomen, waarbij versie 17 een aantal nieuwe zaken brengt, waaronder decoderen en coderen van video op alle platforms en OpenGL dithering. Voor Android is een grote stap gezet in de audio-playback. De Audio API wordt nu standaard gebruikt. Zaken als DTS-HD, DTS-X en Dolby Atmos passthrough zijn hierdoor mogelijk.

Ook de geïntegreerde functionaliteit voor live televisie kijken is aangepakt. TV en radio wordt in aparte lijsten weergegeven. Er zijn nu widgets voor recente opnames en de laatst bekeken zenders en daar kan ook op gesorteerd worden. Opnames kunnen nu beter ingesteld worden met aparte menu's en ook browsen door grote lijsten met zender moet sneller gaan.

Kodi 17 is beschikbaar als UWP-app voor Windows 10 en als gewone download voor andere platforms.

@Bron: hardware.info

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan