Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Catweazle-acteur Geoffrey Bayldon (93) overleden

Recommended Posts

freggel1

De Britse acteur Geoffrey Bayldon, in Nederland vooral bekend van de kinderserie Catweazle, is vandaag overleden. Hij is 93 jaar oud geworden, meldde de BBC

 

 

Bayldon speelde in de serie de tovenaar Catweazle uit de elfde eeuw, die door een foutje met zijn getover plots in de twintigste eeuw terechtkomt.

 

 

Van de serie zijn maar 26 afleveringen gemaakt, maar ze was erg populair. In Nederland zond de NOS deze kinderserie uit in 1970 en 1971.

 

 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Zo dat is wel een nette leeftijd.

Catweazle was een geweldige serie, misschien zelfs eerder een jeugdserie dan kinderserie. Volwassenen vonden hem ook leuk. Ook nu nog.

Helaas waren het maar 2 seizoenen inderdaad, ik heb beide seizoenen op DVD.

 

Vanavond ter herinnering nog even een stukje gekeken, waar hij de lucifers krijgt, schitterend. Ook enorm in een deuk gelegen in die aflevering dat ie in bad moet, geweldig! :D :D

Jammer dat ze zoiets niet herhalen, is misschien wel oud, maar net als vele andere series uit die tijd best nog geschikt voor kids en jeugd.

 

Hij ruste in vrede!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Bones

Weten jullie nog hoe hij reageerde als hij een wandcontactdoosschakelaar (wat een mooi scrabbel-woord trouwens!) om een lamp aan te doen? :hij wees naar het peertje met gespreide vingers en maakte een soort sissend geluid terwijl hij de schakelaar overhaalde.

 

GOD hebbe zijn ziel. 


GROETJES, Bones

NanoXX 9800HD, Philips 7141, Scorpion Universal Quad Lnbf 0.1, Lenson Heath 80 cm, Stab Italia Rotor HH100

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.