Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Intel verstopt RFID-tag in Core X processors

Recommended Posts

Black Tiger

Afgelopen dinsdag kwam Intel met de Core-X-serie, verbeterde quad-cores op basis van Kaby Lake en krachtigere chips op basis van Skylake - met uiteindelijk een model met achttien rekenkernen. Bij het delidden, het afnemen van de heatspreader, kwam men een chip tegen die nog niet eerder gespot werd. Het lijkt erop dat Intel een RFID/NFC-chip op de processor gezet heeft.

 

De bekende overklokker Der8auer had de eer om een i9-7800X te delidden, waarna hij de extra chip tegenkwam. Waarvoor hij gebruikt wordt is onduidelijk, want zelfs Intels officiële documentatie vermeldt het bestaan ervan niet eens. Ook heeft het bedrijf nog niet gereageerd op gestelde vragen erover. Mogelijk is het een manier om onafhankelijk van de processor gegevens op te slaan voor diagnostiek. Of het überhaupt mogelijk is dat vanuit de processor naar de chip geschreven kan worden weten we niet. Het kan ook simpelweg een tag zijn met informatie over de chip.

 

@Bron: Der8auer/hardware.info


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.