Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Microsoft Surface Laptopvrijwel niet te repareren

Recommended Posts

Black Tiger

De website iFixit.com trekt met grote regelmaat elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en laptops uit elkaar, om te beoordelen hoe makkelijk het apparaat te repareren is. De 'repareerbaarheid' wordt beoordeeld op een schaal van 0 tot 10, waarbij apparaten met een 0 vrijwel niet te repareren zijn, terwijl dit bij apparaten met een 10 relatief eenvoudig gaat. Recentelijk moest de nieuwe Microsoft Surface Laptop eraan geloven, en dit apparaat heeft van iFixit de minimale score van 0 ontvangen.

 

Volgens de website is het absoluut niet de bedoeling dat het apparaat geopend of gerepareerd wordt en kun je niet bij de componenten komen zonder flink wat schade aan te richten. Zo wordt er stof gebruikt dat losgesneden en -gesmolten moet worden om in de laptop te komen. Ook wordt er gezegd dat het "niet om een laptop, maar om een met lijm gevuld gedrocht" gaat. De processor, het werkgeheugen en het opslaggeheugen zijn allemaal vast gesoldeerd op het moederbord, waardoor het uitvoeren van upgrades praktisch onmogelijk is. De koptelefoon aansluiting in principe te vervangen, maar kan niet worden bereikt zonder de heatsink, de ventilator, het scherm en het moederbord te verwijderen. Daarnaast is het lastig en gevaarlijk om de ingebouwde accu te vervangen - zo zit hij stevig in de behuizing vastgelijmd - waardoor je bedrogen uitkomt als deze na verloop van tijd versleten is.

 

@Bron: hardware.info


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Je zou je maar eens blij maken met het aanschaffen van zo'n MSL en achteraf een SML blijkt te zijn.


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.