Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Wij hebben niks van T-Mobile....

Recommended Posts

freggel1

Maar toch is er 1 of andere grapjas die emails blijft sturen dat er nog een rekening betaald moet worden. :stom:

Een soortgelijke heb ik ook gehad, maar dan onder de naam van Ziggo.

 

Ik ben eens benieuwd wie hier allemaal intrapt???

 

De Mail

 

Dit is een automatische ontvangstbevestiging. Wij hebben je e-mail ontvangen en geven hierop binnen 3 werkdagen een reactie.

 

Wij stellen u thans nog eenmaal in de gelegenheid het verschuldigde bedrag van € 47,60 uiterlijk binnen een termijn van drie werkdagen te voldoen. Doordat het automatische incasso het bedrag niet van uw rekening kon afschrijven, verzoeken wij u te betalen via iDEAL.

 

Het openstaande bedrag is momenteel € 47,60 (inclusief kosten).

Het bedrag zal worden verhoogd met buitengerechtelijke incassokosten ter hoogte van € 79,95 indien het niet binnen de door ons gestelde termijn is voldaan.

 

 

- Klik hier op: online betalen om de factuur te voldoen, let op dat u de juiste bedrag: € 47,60 invult

- Klik vervolgens op kopen

- Bij uw bitcoinsadres vult u: 1LNxkmNqUaucZ5RBZDAqSsJqDPZYhUisAH

- U kunt nu direct uw betaling doen via iDEAL. Kies hiertoe uw eigen bank.

- Zodra u het openstaande bedrag heeft betaald, ontvangt u een bevestiging email.

 

 

 

Let op: Als wij uw betaling niet voor dinsdag 4 augustus 2017 van u ontvangen, loopt u het risico op een gerechtelijke procedure. Voorkom bijkomende kosten.

 

 

 

Met vriendelijke groeten, 

 

T-Mobile 

 

 

 

 

 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Parabolica

Ik denk dat zo langzamerhand mede gezien de wijze hoe de mensen momenteel hun e-mail gebruiken, het hele systeem wel op de schop kan. Deze e-mail is nog slecht opgesteld maar sommige zijn bedrieglijk echt en bijna niet van echt te onderscheiden en mensen wel doorklikken of betalen.

 

 

 

 

 


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger

LoL... uw bitcoinsadres... wahahaha.

 

Achja.

Welk systeem moet op de schop? Email? Denk 't niet, ze hebben zelfs ingestemd met het toevoegen van e-mail aan de wet omtrent het briefgeheim.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

Wat ik eigenlijk bedoelde is de wijze waarop e-mail tegenwoordig verzonden kan worden, er zijn nu  te veel mogelijkheden waarvan iemand gebruik kan maken zonder dat de feitelijke verzender te traceren is. Je maakt een domein aan en je kan er gelijk e-mail mee verzenden en doe je dit via een server van een aanbieder in een ander land en dan kan je ook nog eens alle sporen uitwissen. 

 

Bij mij begon het ooit met één spammer (uit Nederland) maar inmiddels wordt elke dag vanuit een nieuw aangemaakt domein spam verzonden en van verschillende spammers dus mijn e-mailadres wordt blijkbaar vrolijk doorverkocht. Inmiddels stuur ik al een jaar lang alles door aan spamklachten en nu ook aan mijn provider omdat het spamfilter het niet allemaal meer kan tegenhouden.

 

Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat spammers vrijwel anoniem kunnen blijven middels addons waar spammers dankbaar gebruik van maken. Deze addon zoals van Whoisguard Privacy vervangt de gegevens van de werkelijke verzender met hun informatie zodat je niet kan zien wie de verzender is en dit moeten ze echt gaan aanpakken. Komt dit voor in de bron van de email dan gewoon compleet blokkeren zeker weten dat je 70% van de spam hiermee tegen houdt.

 

En het begint met onschuldige spam berichten maar als diegene die er achter zitten een beter beeld krijgen van waar iemand gebruik van maakt dan zullen kwaadwillende spammers veel gerichter spam gaan sturen zoals ogenschijnlijk echte phishing mails.

 

Ooit ontving ik een e-mail dat mijn emailadres onbekend was bij mijn bank en of ik dat even wilde invoeren op de website, natuurlijk was dit bericht niet van mijn eigen bank want die heeft mijn emailadres helemaal niet. :) Zou ik wel doorklikken reken dan maar dat er dan software wordt geïnstalleerd of mijn rekeningnummer wordt ontfutseld.

 

Eigenlijk is het gebruik van email heel onbetrouwbaar geworden ondanks een zeer strenge wetgeving.


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger
er zijn nu  te veel mogelijkheden waarvan iemand gebruik kan maken zonder dat de feitelijke verzender te traceren is. Je maakt een domein aan en je kan er gelijk e-mail mee verzenden en doe je dit via een server van een aanbieder in een ander land en dan kan je ook nog eens alle sporen uitwissen.

Nee ik denk dat je er dan toch een verkeerd beeld van hebt. Ja je maakt een domein aan en kunt er gelijk mail mee versturen.

Maar je kunt niet zomaar via een server van een aanbieder in een ander land sturen. Dat moet sowieso je eigen hoster toe staan, daarnaast zijn er nauwelijks nog relay servers te vinden in de wereld waar je zomaar een mailtje via kunt sturen.

 

Als ik zo op de servers bekijk die onder mijn beheer zijn is 99% van de spam gewoon te traceren. Ook zijn er voor eigen domeinen legio mogelijkheden om je eigen mail te beveiligen en daarmee te zorgen dat vreemden niet jouw email adres kunnen misbruiken (spoofen) om spam te versturen en te doen alsof het van een ander systeem komt.

Zoek bijv. maar eens op zaken als SPF, DKIM en DMARC of probeer maar eens een mail te sturen uit naam van satellitefun.org dan kom je er wel achter. ;)

 

De spammers blijven dus niet zozeer anoniem, alleen is het probleem dat er nog legio datacentra en providers zijn die onvoldoende of totaal niet optreden tegen klachten.

De enige oplossing is dan om spam te melden bij lijsten als spamcop.net waar andere RBL's ook gebruik van maken. Maar dan moet het wel gemeld worden en dat gebeurt nog onvoldoende.

Er worden ook accounts gehacked voor dit doel. Het is net een beetje als met illegaal TV kijken, spam zul je niet helemaal kunnen stoppen tenzij dus ook iedereen aan deze beveiligingsmethoden mee werkt en ook zijn servers in de gaten houdt en goed op treedt tegen mensen die misbruik maken van een systeem.

Het gebeurt helaas maar al te vaak dat een VPS of server of account gehackt worden en op die wijze dan spam verzonden wordt.

Daarnaast zijn er helaas nog te veel mailservers aanwezig die niet volgens RFC ingeregeld zijn en/of bij bepaalde zaken niet meteen de verbinding blokkeren zoals bijv. bij een niet-fqdn hostnaam ehlo/helo.

Ik kan je er hele verhalen over vertellen.;)

 

Whoisguard is overigens juist een addon om je tegen spam te beveiligen, niet omgekeerd. Het zorgt dat spammers jouw echte email adres niet zien. Je stuurt dus mail naar Whoisguard en die stuurt het verder naar jouw eigen email adres.

 

Het valt dus reuze mee, e-mail is best betrouwbaar. Je moet alleen opletten bij bepaalde mails die je ontvangt.

Maar dat is ook zo bij kopen via marktplaats, handelen op markten of op straat, zelfs winkels en officiële (auto)dealers zijn niet altijd betrouwbaar, incassobureau's ook niet dus tja waar hebben we het over?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

Ik denk dat jij zelf al enigszins aangeeft waar het helaas fout gaat Black Tiger.

 

De spammers blijven dus niet zozeer anoniem, alleen is het probleem dat er nog legio datacentra en providers zijn die onvoldoende of totaal niet optreden tegen klachten. De enige oplossing is dan om spam te melden bij lijsten als spamcop.net waar andere RBL's ook gebruik van maken. Maar dan moet het wel gemeld worden en dat gebeurt nog onvoldoende.

 

Wij en andere zijn misschien wel extra alert maar ik denk dan aan diegene die minder bekend zijn met duistere kanten van het ontvangen van spam en phissing mails. Is het gebruik maken van email dan nog betrouwbaar als al je persoonlijke gegevens ook nog eens op straat liggen? Hoeveel emailadressen zijn er niet gestolen en accounts zijn er gehackt waardoor criminelen inzage krijgen in de persoonlijke gegevens. Hierdoor kunnen criminelen maatwerk gaan leveren door e-mails te versturen waar iemand zich ooit voor heeft aangemeld met de gedachte dat hij/zij bij een bonafide instantie/organisatie zaten. Hoeveel mensen hebben zich wel niet aangemeld voor een nieuwsbrief bij een webshop? 1 verkeerde email valt dan vrijwel niet meer op. 

 

Whoisguard is overigens juist een addon om je tegen spam te beveiligen, niet omgekeerd. Het zorgt dat spammers jouw echte email adres niet zien. Je stuurt dus mail naar Whoisguard en die stuurt het verder naar jouw eigen email adres.

 

En dat is nu precies dat gene waar spammers dankbaar gebruik van maken want veel spam gaat via bijvoorbeeld Whoisguard naar een gedupeerde en onwetende ontvanger. Ik vraag het me ook af of een handhavingsinstantie achteraf de identiteit kan opvragen van diegene die deze spam verzend via Whoisguard? Handhaving gaat ook nog eens heel veel geld kosten en op die manier is het voordeel van goedkoop kunnen communiceren er op eens niet meer zelfs de overheid bezuinigt op handhaving. ;)

 

Het valt dus reuze mee, e-mail is best betrouwbaar. Je moet alleen opletten bij bepaalde mails die je ontvangt.

Maar dat is ook zo bij kopen via marktplaats, handelen op markten of op straat, zelfs winkels en officiële (auto)dealers zijn niet altijd betrouwbaar, incassobureau's ook niet dus tja waar hebben we het over?

 

Iets kopen via marktplaats of in een winkel dan kan je iemand tenminste nog traceren als je het bijvoorbeeld zelf ophaalt puur om zo fraude uit te sluiten of een eventuele miskoop zoals een baksteen in een doosje in plaats van een Iphone. :)

 

Maar met het steeds meer toenemende online winkelen is dit voor criminelen een welkome ontwikkeling om mensen hun centen afhandig te maken en ze zijn nog steeds moeilijk op te pakken.


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger
Hoeveel emailadressen zijn er niet gestolen en accounts zijn er gehackt waardoor criminelen inzage krijgen in de persoonlijke gegevens.

Email adressen is nog niet eens zo erg, want er worden bijv. ook creditcardgegevens gestolen. Of bij hacken van webshops hebben ze gewoon alle gegevens van je, de naw gegevens, en geboortedatum vaak ook.

Dus zo gezien, wat is er dan wel nog veilig? Dat is het nadeel van het leven in een online wereld.

Weet je trouwens ook dat email adressen vaak verkocht worden? Er zijn hele databases met email adressen in omloop die men commerciëel verkoopt.

Dan is de wetgeving nog te verschillend. In Nederland is ongevraagde reclame verboden, ook b2b.

In Belgie is dat ook verboden, behalve naar info@ adressen, want die zijn bedoeld voor info op te vragen en info naar te sturen vinden ze aldaar. Dat is ook de reden dat er in NL bedrijven zijn die hun info@ naar bijv. service@ of iets anders gewijzigd hebben.

 

Ik zie persoonlijk geen andere oplossing. Brief? LoL, met de postbodes van tegenwoordig, waar brieven ook gewoon verkeerd of niet bezorgd worden of kwijt raken? Aangetekende post die dan weer extra duur is? Nee dan liever e-mail wat mij betreft.

 

want veel spam gaat via bijvoorbeeld Whoisguard naar een gedupeerde en onwetende ontvanger.

Heb ik nog niet gehad tot nu toe. En Whoisguard is juist bedoeld om spam tegen te gaan dus als je dan abuses gaat sturen naar hun denk ik toch wel dat zij maatregelen gaan nemen. Maar zoals gezegd, via whoisguard heb ik nog geen spam gezien op de servers.

Deze komt meestal van Russische, Vietnamese, Braziliaanse en tegenwoordig ook steeds meer Indische datacentra.

Het is niet zozeer dat de overheid bezuinigt op handhaving maar in het buitenland is vrijwel niet te handhaven. Alhoewel er vrij recent ook in Rusland nog malware makers en spammers zijn opgepakt.

 

Bij marktplaats moet je het inderdaad puur zelf ophalen, maar zelfs dan is fraude niet uit te sluiten. Het gebeurt ook dat men een katvanger vraagt spullen af te geven. Die zeggen dan later als het niet deugd het voor een vriend te hebben afgegeven die ze gewoon kennen en niet weten waar ie woont. Komt ook voor.

En daar is de handhaving ook enorm laks, er zijn honderden aangiftes van oplichting via marktplaats waar gewoon niets mee gedaan wordt.

Dus daar is het net zo als met email, dat mensen als wij, die wat beter op de hoogte zijn en beter opletten er wat minder last van hebben.

 

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Het online winkelen maakt het leven gemakkelijker en ook vaak goedkoper, omdat je meer kunt vergelijken en dus ook vaak hetzelfde product goedkoper kunt uithalen.

Nadeel is dat alles wat online is niet 100% veilig is en er dus ook gegevens gestolen kunnen worden, en fake webshops worden opgezet.

Echter malware is een veel eenvoudigere methode die ook veel meer geld in het laadje brengt.

 

Van de andere kant.... dat heb je in het offline leven ook, malafide bedrijven en garages die mensen ook gewoon hun centen afhandig maken, in de bouw, loodgieterij, incasso, autobusiness. En ook daar gebeurt weinig tegen. Zijn wel vaak makkelijker op te sporen dan online fraudeurs.

 

Het is helaas de wereld waarin wij leven. Maar ik blijf email betrouwbaar vinden vanwege de wijze waarop het systeem in elkaar zit, om met elkaar te kunnen communiceren. En de voordelen (met name snelheid) weten wat mij betreft niet op tegen de nadelen.

Maar men zal er iets over moeten leren, net zoals men vroeger met brieven ook moest leren afzenders te plaatsen en op een gegeven moment ook postcodes te gebruiken.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

Te dele ben ik het met je eens en dat is de winst van snelheid en tevens dat je een bewijs van verzenden in handen hebt, maar voor de rest rammelt het gebruik van e-mail toch aan alle kanten. Ook het stelen van een emailadres kan grote gevolgen hebben. Er was een periode dat via Hotmail van een bekende berichten werden verzonden zoals met "kijk mij eens ik ben op vakantie geweest, wil je mijn foto's zien klik dan hier". En deed je dat dan werd er software geïnstalleerd in de achtergrond. Inmiddels is dat allemaal beter beveiligd maar toch...........

 

Ik zal je wel via PM met een aantal domeinen sturen zodat je kan zien waar het vandaan komt en hoe het afgeschermd is. Misschien zie jij iets wat ik niet zie? :) 

 

Vroeger had je per post ook spookfacturen die meestal gericht waren aan bedrijven en die vaak klakkeloos werden betaald terwijl er een foute bankrekening op vermeld stond en dat zie je nu ook terug met e-mail. Maar net zo goed als dat je e-mailadres gestolen wordt gebeurd dat ook met je telefoonnummer waarna je zogenaamd gebeld wordt door die Microsoft bende die je naar een fraudeleuze website sturen waar ze software installeren en zo iemands zijn computer kunnen overnemen. Ik trap er niet in maar mijn buurvrouw van 70 jaar misschien wel dat zijn de slachtoffers. Het gevolg hiervan is wel dat ik afgeschermde nummers zo wie zo niet meer op neem. Jammer dan voor de overheid als die eventueel contact zoekt met mij. Sommige (land)nummers kon ik vroeger blokkeren in mijn Zyxel modem maar nu niet meer sinds het modem is vervangen. 

 

Dat e-mail adressen doorverkocht worden wist ik, ik heb er inmiddels zelf ook last van en daarom ga het huidige emailadres ook vervangen met een alias want ik gebruik het amper maar de spam die ik ontvang is irritant genoeg om dit te doen. 

 

Maar voor de overheid is het wel heel gemakkelijk om een boete te innen als iemand 2 km te hard rijdt omdat dit wel via een kenteken gaat dan achter spammers aan te gaan omdat de afzender zogenaamd onbekend is? De boete die er voor staat voor spam versturen zou in principe de kosten moeten dekken voor kosten van de handhaving maar die boetes zijn vrijwel niet te innen, alleen de grote vissen pakken ze zeker als die er ook een flink vermogen mee hebben verdient. Maar beginnende spammers worden ook groter en ook slimmer dus lopen de overheid met de providers achter de feiten aan als ze er niks tegen willen of kunnen doen en de burger is uiteindelijk de klos zolang er niks veranderd.

 

Postcodes waren een gevolg van de automatisering en die postcodes zijn makkelijker in te lezen dan een volledig (slecht) handgeschreven adres en in principe zit dit ook in de email verwerkt (internetheader). Maar plaats je geen afzender op de brief dan ben je ook niet te traceren als je bijvoorbeeld iemand bedreigt, maar de ontvanger kan dan wel besluiten om die brief ongeopend te laten en eventueel weg te gooien. Anders wordt het als je een valse afzender gebruikt op een brief en daarom zou je toch mogen verwachten dat in dit huidige ICT tijdperk en dat ze alle email mogen opslaan spammers makkelijker kunnen aanpakken dan met een onbekende brief.

 

Ik kan wel een abuse sturen maar er zijn instanties die meer macht hebben en er ook speciaal voor zijn opgericht en dus hopelijk ook de kennis en de software hebben om meer uit te zoeken en ook nog eens mogen opsporen. De meeste bedrijven die domeinen verkopen die zijn er maar wat blij mee dat spammers elke dag andere domeinen aan maken want dat levert ze tenminste wat op.

 

Volgens mij was er een tijd dat de postduif heel veilig was, maar die schoten ze later ook uit de lucht als ze richting Engeland gingen. :)


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger
Inmiddels is dat allemaal beter beveiligd maar toch...........

Klopt, dat was het grote nadeel van gratis email adressen en met name hotmail en yahoo stonden er berucht om.

Microsoft heeft veel aan verbetering gedaan maar het is nog steeds vrij eenvoudig om email te spoofen, daarom is het gebruik van de eerder genoemde zaken als SPF, DKIM en evt. DMARC wel van belang.

Gelukkig nemen grote organisaties als Microsoft en Gmail het voortouw. Want die kunnen overal mail afleveren, maar het wordt steeds moeilijker om ook op die adressen mail afgeleverd te krijgen. Vooral als je een keer de mist in gaat ook al is het door een hack.

Dat is dus een goede zaak, maar moet nog globaler.

 

Via die link kan ik niet veel zien, behalve dus dat die WhoisGuard een hoop domeinen heeft. En ik kan nog steeds zeggen dat ik er vooralsnog geen last van heb gehad op de mailservers.

Dat is wel fijn, want in logs van mailservers kun je toch meer zien dan met alleen een whois. Echter als je echt van deze last hebt die je in de pm beschreef, zou ik toch eens willen weten als er dan een mailtje naar abuse@whoisguard.com zou gaan wat er dan zou gebeuren.

En gewoon iedereen die er last van heeft moet een abuse sturen, maar wel als het echt spam is en de juiste afzender achterhalen. Ik gebruik er Spamcop voor.

Die halen uit de headers de benodigde info en stuurt dan een abuse en zet het op de spamlijst.

 

maar er zijn instanties die meer macht hebben en er ook speciaal voor zijn opgericht

Daar heb ik mijn twijfels over. Instanties die opsporen zijn met internet criminaliteit bezig, niet zozeer met spam, dat heeft weiniger prioriteit. En spam melden is een taak van iedereen, ook de gewone persoon en die kan dat ook prima doen.

Zo moeilijk is het niet en hoe meer zielen hoe sneller een blokkade.

 

Kentekens is een heel andere situatie, daar zit een relatief "vaste" eigenaar aan gekoppeld die ook in dit land woont en dus ook aldus op te sporen en te beboeten is.

Na heel veel heen en weer geneuzel kan dat nu eindelijk ook in andere EU landen, alhoewel dat lang niet overal gebeurt.

Echter niet in niet-EU landen. Dus zolang ze in de eerder genoemde landen zitten kan de overheid niets doen.

Er worden er wel eens gepakt en die moeten dan ook grote boetes betalen.

 

Brieven en reclame per post is inderdaad ook gewoon anoniem te doen. Nog anoniemer dan met email zelfs want daar moet je toch een ip adres voor gebruiken. Een brief zonder afzender heeft hooguit een stempel van de plaats waarop de brief gepost is.

 

Spammers zijn dus weliswaar aan te pakken maar dan moet er dus samengewerkt worden met bepaalde niet-EU landen, zoals voorheen al genoemd en je weet hoe "makkelijk" dat samenwerken tussen overheden gaat. Hoeveel jaren heeft het niet geduurd alvorens mensen die in Vietnam en Thailand aan kinderporno deden daar eindelijk gepakt konden worden en ook hier voor als ze het daar deden?

En dat is ook nog steeds niet 100% waterdicht, het kan nog steeds, ook in Indonesië. Dus als dat al niet lukt, hoe had je dan gedacht dat het met spam zou moeten? Ik zie dat niet gebeuren.

Daarnaast is spam relatief goed te bestrijden, ik krijg nauwelijks spam. Dan zijn er nog bedrijven als Spamexperts waar men een abonnement kan nemen en de mail via hun gefilterd wordt, werkt ook heel goed.

 

Maar er kan altijd wat tussendoor glippen, dat gebeurt zowel online als offline. En postduiven... die vlogen inderdaad ook met regelmaat een totaal andere richting uit, waardoor berichten ook niet aan kwamen zelfs al bleven die beesten leven. :)

 

Ik ben bang dat ik het niet geheel eens ben met je mening omtrent onveiligheid van email. Misschien omdat ik niet zozeer kijk naar ontvangst van spam want daar heb ik dus, mede door enkele maatregelen weinig last van.

Misschien een tip voor je, het gratis Mailwasher programma wat je mail scant voordat ie binnen komt en via RBL's werkt en ook nog een lerend filter heeft en whitelist/blacklist. Gebruik het al jaren.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

Dat het ondervangen van spam geen gemakkelijke taak is dat geloof ik ook wel maar je kan niet ontkennen dat er in de toekomst er toch iets aan gedaan moet worden. Het is een hele tijd goed gegaan maar spam begint nu toch echt weer een plaag te worden. Ik kijk dan niet alleen naar mezelf maar ook naar de ervaringen van anderen want niet bij elke internet gebruiker is de kennis aanwezig om zich volledig te beschermen. Nu de overheid verlangt dat alles meer en meer via internet gaat hebben zij ook de verantwoording met wet en regelgeving en handhaving om er voor te zorgen dat het ook veilig kan.

 

Wil iemand zijn privacy en veiligheid beschermen dan moet je eigenlijk niet meer op internet bezig zijn en overal zomaar je gegevens maar achterlaten. Een simpele kaartenbak was vroeger immers nooit met het internet verbonden en toch kon men alle gegevens terugvinden. ;)   

 

Ik zal me eens gaan aanmelden bij Spamcob maar ik las al op een forum dat ook dit niet echt hielp. Mailwasher heb ik vroeger al eens gebruikt toen spam net in opkomst was, ik zal het weer eens gaan uitproberen want toen had ik er best wel veel plezier van.

 

Ik denk dat je spammers nu richting Engeland moet afschieten en dan moet roepen "kijk daar vliegt een postduif".  :D


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ondervangen van spam is geen gemakkelijke taak maar wel redelijk goed te doen anders hadden mijn klanten en ik zelf ook veel meer last van spam en dat is niet het geval. Toevallig heb ik op dit moment last van 2 datacentra waar al verschillende abuses naar toe zijn gezonden en ze zijn gemeld bij Spamcop.

Als dat niet helpt en het blijft komen wordt de hele ip range van die datacentra geblokkeerd en is het probleem ook over. En je krijgt niet zomaar even een nieuwe ip range van het icann. Dat gaat straks wel lastiger worden met ipv6.

 

Ik vraag me af naar de ervaring en controlemethodes van die forums als ze zeggen dat het niet echt helpt. Het helpt wel degelijk, maar dan moet je ook melden en liefst met zoveel mogelijk personen. Hoe meer meldingen hoe sneller datacentra reageren en hoe sneller het op de Spamcop (en daarmee ook andere) blacklists komt.

Het kan wel zijn dat als je spam gaat melden, de spam in eerste instantie wat meer wordt, was bij mij ook het geval, maar daarna gaat het echt wel helpen.

Dat is ook waar spamlijsten het van moeten hebben, van meldingen. Zonder meldingen geen blacklist.

 

Misschien dat je er persoonlijk niet zo zeer wat van merkt, maar als je het in de gaten gaat houden blijkt het wel degelijk te helpen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

Ik heb inmiddels al wat meldingen gedaan bij Spamcop en zo doe ik ook maar een bijdrage aan het verminderen van spam. Mochten ze die spammer ooit pakken en een flinke boete opleggen dan mogen ze wat bitcoins naar me overmaken.  :D

 

Doen ze dat niet dan stuur ik ze wel een mailtje met dezelfde inhoud zoals Freggel1 binnen kreeg. ;)

 


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hahaha da's geen slecht idee. :D

Maar ik denk dat je weinig kans maakt, ik doe het al jaren en nog nooit een bijdrage ontvangen. Alhoewel.... op een gegeven moment heb ik bij Spamcop $ 15,- credit gekregen van Cisco omdat er al zoveel goede meldingen gedaan waren.

En dan heb je geen last meer van de delay van 2 seconden of zoiets. Is nog een hoop van over want het kost 2x niks. ;)

 

Bedankt voor het meedoen!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

Ik merk dat mijn provider sommige berichten al automatisch met spam markeert, ook dat is al een overwinning en een vooruitgang. Maar het blijft irritant dat als ik zelf een spamregel aanmaak in de spamfilter voor de webmail dat hij de volgende er weer uit is. Dit ga ik nog even aanhalen want dat is zeker een punt van verbetering.

 

We wachten het wel af hoe het zich verder gaat ontwikkelen.

 


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
scubadiver

je kunt email adres toch in blacklist zetten heb je er ook geen last meer van.

Kreeg ook diverse spammail hier ,heb toen deze in een blacklist geplaatst en er geen last meer mee.

 


07-08-1956

Share this post


Link to post
Black Tiger

Nee dat helpt helaas niet altijd aangezien een from adres altijd te spoofen is dus daar kunnen ze er schier oneindig van gebruiken. Dus het helpt wel eens maar als ze je echt hebben willen, dan kun je de borst nat maken en gebruiken ze gewoon telkens een ander.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

je kunt email adres toch in blacklist zetten heb je er ook geen last meer van.

Kreeg ook diverse spammail hier ,heb toen deze in een blacklist geplaatst en er geen last meer mee.

 

Elke dag gebruiken ze andere domeinen en het enige waar je iets aan hebt is in de spamfilter veel gebruikte woorden die in het onderwerp gebruikt worden te blokken.  En het aantal emailadressen die ik kan blokken in mijn blacklist is ook maar zeer beperkt op de webmail pagina. In Outlook blokkeer ik het nu ook met een regel en zo meteen komt Maiwasher er ook nog bij.

 


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.