Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Honderden Android-apps met adware in Google Play ontdekt!

Recommended Posts

Black Tiger

Onderzoekers hebben honderden Android-apps in Google Play ontdekt die adware bevatten die toestellen automatisch op advertenties laat klikken. Daarvoor waarschuwt anti-virusbedrijf Trend Micro. Het zou in totaal om 340 apps gaan, zoals games, bestandsmanagers, qr-scanners en navigatieprogramma's.

 

Eén van de apps, Aladdin’s Adventure’s World, is tussen de 1 miljoen en 5 miljoen keer gedownload. Zodra de apps geïnstalleerd zijn kunnen die in sommige gevallen om beheerderstoegang vragen. Ook blijken ze Nexus-toestellen te vermijden. Op deze toestellen zal de embedded adware niet worden geactiveerd. Eenmaal actief laat de adware het toestel automatisch op advertenties klikken.

 

Om meer inkomsten te genereren genereert de adware ook allerlei nepverkeer. Zo verschijnt het in de downloadlinks van andere apps in Google Play of opent een YouTube-videolink in de browser van het toestel. Volgens Trend Micro loopt de batterij door de adware sneller leeg en belast het ook de processor. Na te zijn ingelicht heeft Google een groot deel van de apps verwijderd. Zo'n honderd apps zijn echter nog steeds in de Play Store te vinden, zo stellen de onderzoekers.

 

@Bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.