Acht Chrome-extensies gehackt en voorzien van adware!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.810
Waarderingsscore
1.018
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Aanvallers hebben de afgelopen weken acht extensies voor Google Chrome gehackt en voorzien van adware. Bij elkaar hebben de extensies 4,6 miljoen installaties. Het was al bekend dat de extensies Copyfish en Web Developer waren gehackt, maar nu blijkt er ook kwaadaardige code aan Chrometana, Infinity New Tab, Web Paint, Social Fixer, TouchVPN en Betternet VPN te zijn toegevoegd.

Dat meldt securitybedrijf Proofpoint. Aanvallers verstuurden phishingmails naar de ontwikkelaars dat hun extensie uit de Chrome Web Store verwijderd zou worden omdat die niet meer aan het beleid zou voldoen. De link in de e-mail wees naar een phishingpagina. Extensie-ontwikkelaars die op de pagina inlogden verstuurden zo hun inloggegevens van het ontwikkelaarsaccount naar de aanvallers.

Die konden zo toegang tot de extensie krijgen en die van kwaadaardige code voorzien. Aangezien Chrome-extensies automatisch worden bijgewerkt, kregen alle gebruikers de adware toegestuurd. De adware injecteerde advertenties en pop-ups, die gebruikers lieten geloven dat hun computer moest worden gerepareerd. Vanwege de phishingaanvallen besloot Google ontwikkelaars te waarschuwen.

@Bron: security.nl

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan