Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Foutieve BIOS-update Gigabyte X370-moederbord blaast Ryzen-CPU's op!

Recommended Posts

Black Tiger

Een fout in een BIOS-update voor het Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7-moederbord heeft bij verschillende gebruikers tot een gefrituurde AMD Ryzen-CPU geleid. BIOS-versie F5 werd als 'stabiele' download aangeboden, maar bevatte een bug waardoor de dynamische core-spanning veel te hoog werd ingesteld.

 

Op diverse fora zijn meldingen van de fout te vinden. De spanning die daadwerkelijk op de CPU werd gezet viel fors hoger uit dan de waarde die de BIOS aangaf. In één geval was dat bij de vorige BIOS-versie 1,2 volt en was dat na de update 1,55 volt, in een ander geval werd er zelfs 1,7 volt aangeleverd. In dat laatste geval overleed de Ryzen 7 1800X-processor die in het bord zat.

 

In een reactie aan Hardware.Info meldt Gigabyte dat er direct een nieuwe BIOS-versie is vrijgegeven, waarin de fout is verholpen. BIOS-versie F6 voor de Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7 is via deze link te downloaden.

 

@Bron: hardware.info


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Goede en dankbare info, ik heb er niks aan, maar mag ik zeggen: Dat is mooi kut man! (Voor degene die er wel mee zitten... )


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.