Foutieve BIOS-update Gigabyte X370-moederbord blaast Ryzen-CPU's op!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
1.000
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Een fout in een BIOS-update voor het Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7-moederbord heeft bij verschillende gebruikers tot een gefrituurde AMD Ryzen-CPU geleid. BIOS-versie F5 werd als 'stabiele' download aangeboden, maar bevatte een bug waardoor de dynamische core-spanning veel te hoog werd ingesteld.

Op diverse fora zijn meldingen van de fout te vinden. De spanning die daadwerkelijk op de CPU werd gezet viel fors hoger uit dan de waarde die de BIOS aangaf. In één geval was dat bij de vorige BIOS-versie 1,2 volt en was dat na de update 1,55 volt, in een ander geval werd er zelfs 1,7 volt aangeleverd. In dat laatste geval overleed de Ryzen 7 1800X-processor die in het bord zat.

In een reactie aan Hardware.Info meldt Gigabyte dat er direct een nieuwe BIOS-versie is vrijgegeven, waarin de fout is verholpen. BIOS-versie F6 voor de Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7 is via deze link te downloaden.

@Bron: hardware.info

 
Goede en dankbare info, ik heb er niks aan, maar mag ik zeggen: Dat is mooi kut man! (Voor degene die er wel mee zitten... )

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan