Jump to content
Sign in to follow this  
loek3000

Dual / twin tuner hoe aan te sluiten

Recommended Posts

loek3000

Ik heb dus nu een twin tuner satelliet ontvanger, maar heb 1 draad naar binnen lopen met 5 lnb's aangesloten op het dak aan een schotel... is het mogelijk om het ene programma te kijken terwijl ik een ander opneem? hoe doe ik dit met 1 kabel dat naar binnen loopt?

Share this post


Link to post
sat-ed

niet.

 

1 kabel is op 1 tuner (dan wel 2 doorgelust) is eventueel meer zenders op de zelfde transponder kijken en opnemen.

een zender er bij op een andere transponder betekend 2e tuner aansluiten dus 2 kabels minimaal.

 


...

Share this post


Link to post
loek3000

ik heb nu een 2-way splitter erop zitten (in de huiskamer tussen de kabel en satelliet ontvanger) en dat lijkt te werken... er komt dus 1 kabel binnen zoals gezegd en gaan nu 2 eruit naar de 2 tuner ingangen... het enige wat ik merk is met zappen dat ie niet naar de goede tuner gaat (a of b) of de opname word gestaakt... wat zou ik erbij moeten kopen om dit wel voor elkaar te krijgen, met andere woorden hoe werkt een dual / twin sat tuner, wat is daarvoor nodig, want de functie zit er toch op voor een doel, alleen weet ik niet de goede aansluiting...

Share this post


Link to post
Black Tiger

Een satelliet kabel splitten met een splitter om 2 tuners aan te sturen is zeker af te raden, zou ik niet doen, gaat zoals je ziet ook niet fatsoenlijk werken.

De enige manier is echt met 2 kabels naar binnen komen dus in dat geval heb je nog een kabel en bijv. een dual-lnb nodig. Dus een LNB die geschikt is voor twee ontvangers.

Er zijn ook al duo-twin-lnb's op de markt, daarmee kun je met 2 ontvangers (of 2 tuners) naar 2 satellieten kijken bijv. Astra 1 (19 oost) en 3 (23,5 oost).


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
loek3000

dank je wel voor je reactie, ik heb dit elder inderdaad ook gelezen, en het is ergens wel logisch, maar ik begreep het niet meteen...

 

 

ik heb 5 lnb's met ieder 8 outputs (jawel acht stuks) ik moet dus van iedere output op een switch aansluiten want ik heb 5 lnb's de 2nd output van de lnb moet ook weer op een andere switch...... switch 1 en switch 2 kunnen dan op tuner A en tuner B, heb ik het zo goed?

Share this post


Link to post
Black Tiger

Dat klopt, als je twee diseqc switches hebt dan heeft elke diseqc switch 1 uitgang, dus 1 kabel.

Dus zoals jij het aangeeft heb je het goed. Daarna in de ontvanger zelf wel even de tuners instellen via het configuratiemenu.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
loek3000

ja ik snap het helemaal, bedankt voor de reactie  :bier:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.