Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Deense firma mag 22.000 Noren 'beboeten' wegens illegaal downloaden

Recommended Posts

freggel1

 

Bijna 22.000 Noren zullen binnenkort een brief krijgen met een schikkingsvoorstel vanwege illegale filmdownloads.

 

 

De rechtbank in Noorwegen verplicht volgens TorrentFreak een niet nader genoemde provider informatie over de IP-adressen die voor het downloaden gebruikt zijn aan het Deense Njord te overhandigen.

 

Njord staat bekend als 'copyright trol'. De firma schrijft mensen aan die bestanden zonder toestemming online delen en probeert bij hen een schadevergoeding te verhalen om zo geld te verdienen.

 

In dit geval worden de mensen achter 21.804 IP-adressen aangeschreven. Hoeveel mensen er precies achter de IP-adressen zitten, is niet bekend. Er wordt uitgegaan van duizenden personen. Eén persoon kan meerdere IP-adressen gebruiken.

 

Compensatie:

 

De provider moet persoonlijke gegevens van zijn klanten aan Njord bekendmaken. Voor dat werk wordt de provider door het bedrijf gecompenseerd met omgerekend bijna 94.000 euro en een bedrag van 13 euro extra voor elk IP-adres en bijbehorende gegevens.

 

Tegen de beslissing van de rechtbank kan in beroep worden gegaan. De provider heeft vooralsnog niet gereageerd. Het is onbekend hoe hoog de boetes voor de Noren zouden uitvallen.

 

Door: NU.nl


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger
Voor dat werk wordt de provider door het bedrijf gecompenseerd met omgerekend bijna 94.000 euro en een bedrag van 13 euro extra voor elk IP-adres en bijbehorende gegevens.

Gezondheid, dat is dik verdienen. Zouden ze hier misschien ook wel leuk vinden maar mijns inziens is dat een vorm van omkoperij.

Ik denk niet dat dit in Nederland zou mogen gezien de privacywetgevingen. Je mag niet zomaar even gegevens verkopen aan een bedrijf. Maarja als de rechtbank het toestaat.

 

We zullen geheid ook wel dit soort taferelen in Nederland met Brein c.s. gaan krijgen. Er zijn al boetes opgelegd en sites offline gehaald.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom men zo moeilijk doet om de schatkist te vullen??? 

 

Volgens mij is het met een flitsapparaat langs de weg te gaan staan, en een beetje verder met een rode ronde plaat die de overtreder tegenhoud, sneller geld verdienen dan het opsporen van wisselende IP-adressen?

 

Maar ach ik ben maar een grappenmaker.... en ohja, een fietsendief. :D


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Volgens mij vergis jij je. Het gaat hier niet om vullen van de schatkist. De schatkist krijgt niets van dat geld hoor.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.