Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Beheerder streamingsite krijgt miljoenenboete en twee jaar cel

Recommended Posts

freggel1

 

De Franse beheerder van streamingwebsite Streamiz moet een schadevergoeding van 83,6 miljoen euro betalen. Daarnaast is een celstraf van twee jaar opgelegd.

 

Dat heeft de rechter bepaald, aldus AFP.

 

Streamiz was in 2011 één van de grootste websites in Frankrijk om films illegaal op te streamen. De website linkte naar externe locaties waar films gratis bekeken konden worden. Dagelijks trok Streamiz rond de 250.000 bezoekers.

 

De Franse koepelorganisatie van filmdistributeurs deed in 2009 aangifte, waarna de beheerder van de site in oktober 2011 werd gearresteerd in de gemeente Montrouge. In zijn rugzak zaten toen sokken gevuld met bijna 30.000 euro in briefgeld.

 

Vrije voeten

 

De man zou op het moment op vrije voeten zijn. Hij kwam niet opdagen bij de rechtszaak en de daarop volgende uitspraak. Op het moment wordt hij door de politie opgezocht.

 

De streamingwebsite bood voordat hij werd gesloten links naar 40.000 films aan. Volgens de aanklagers was daarmee sprake van 500 miljoen auteursrechtenschendingen. De beheerder zou 150.000 euro met advertenties hebben verdiend in een periode van twee jaar.

 

Door: NU.nl


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.