Jump to content
Sign in to follow this  
jpd

2 satellietontvangers op 1 tv

Recommended Posts

jpd

kan iemand mij helpen hoe2 satellietontvangers met 1 satelliet op 1 tv moet aansluiten ?

TV vlaanderen M7 en Franse decoder orange.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Hallo JPD en welkom op Satellite Fun.

 

Twee satelliet ontvangers op 1 TV aansluiten met 1 schotel?

Ligt er een beetje aan welke satellieten je moet ontvangen. Als ik me niet vergis (even uit mijn hoofd) zit het Franse Orange op de Astra 19,2 oost en TV Vlaanderen op Astra 3 op 23,5 oost.

De ontvangers lijkt me geen probleem, die kun je elk apart middels een HDMI kabel (en/of misschien scart kabel) aan je TV aansluiten.

Om te zorgen dat je met 1 satelliet de beide ontvangers kunt bedienen kun je een duo-twin LNB kopen voor Astra 19.2 en Astra 23,5. Dan zit er 1 kop (lnb) op je schotel met 2 uitgangen. De ene gaat dan naar je TV Vlaanderen ontvanger en de andere uitgang gaat naar je Franse Orange decoder.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
jpd

hallo , met dank voor de uitleg , maar situatie is als volgt :

Heb nu een satelliet , duo LNB , los van de woning wegens de bomen die met 1 coax binnen komt , de afstand is redelijk ver , een tweede kabel gaat niet niet meer....

Bijgevolg : 1 x duo LNB met 1 kabel + 2 x decoder + 1 x TV

Vraag is : mag je de coax die van de LNB komt parallel plaatsen op de decoders of hoe moet je dit doen ? of bestaan er splitters of dergelijke ?

THX , JPD

Share this post


Link to post
Black Tiger

Er bestaan wel coax splitters, maar die zou ik eigenlijk afraden want dat soort gebruik kan tot problemen leiden evt. zelfs tot een defect van tuners.

 

In principe is het wel mogelijk de kabel te splitsen en ja er bestaan ook splitters voor, maar dan moet in elk geval bij gebruik van 1 tuner de andere tuner niet aan staan en ook geen stroom naar de lnb leveren, dus liefst de spanning er af en vice versa.

Of kijk of er tussen de splitters ook een verkrijgbaar is die eventueel schakelbaar is, zodat het niet per ongeluk kan gebeuren dat beide tuners tegelijkertijd de lnb kunnen bereiken.

 

Dus kortom: Ja mogelijk, zorg voor liefst een schakelbare splitter en gebruik op eigen risico, wij raden het gebruik af.

Telkens de stekker omsteken is overigens ook af te raden gezien het risico op sluiting, dan kan men beter een snelkoppeling op de kabel zetten om het risico te verkleinen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
jpd

ok , bedankt , dit is een bevestiging van mijn vermoeden , ik zal kijken om te werken met een schakelrelais met dubbelpolig wisselcontact met duidelijke gescheiden klemmen , nu is dit zeer ambetant om telkens de fiches te versteken......

Grts jpd

Share this post


Link to post
Black Tiger

Dat klopt, telkens versteken is niet alleen ambetant maar ook risicovol i.v.m. sluiting als de binnenkern de buitenkant van de plug raakt.

Succes alvast!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.