Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Aanval op Facebook treft 50 miljoen gebruikers

Recommended Posts

Black Tiger

Een computeraanval op Facebook heeft gevolgen gehad voor 50 miljoen gebruikers. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat ze het probleem deze week heeft ontdekt. Via een zwakte in de programmeercode van Facebook konden kwaadwillenden de accounts van de gebruikers overnemen.

Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanval zit of wat de omvang precies is geweest. Ook weet Facebook niet of de daders daadwerkelijk gegevens van mensen in handen hebben gekregen. In een verklaring op de website staat dat het onderzoek nog in de beginfase zit.

In een telefonisch gesprek met journalisten heeft het bedrijf gezegd dat de kwaadwillenden geen privéberichten hebben gelezen, berichten hebben geplaatst of creditcardinformatie hebben gestolen.

 

Weergeven als

De fout zat in de functie 'weergeven als'. Hiermee kunnen gebruikers zien hoe hun profiel eruit ziet voor anderen. Facebook zegt het probleem te hebben opgelost en heeft de autoriteiten op de hoogte gebracht.

De hackers kregen toegang tot de zogenoemde access tokens, die maken dat iemand wordt ingelogd na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord. Bij het aanpakken van het probleem heeft Facebook zo'n 90 miljoen gebruikers uitgelogd, die daarna dus opnieuw op het platform moesten inloggen.

Behalve gebruikers die door aanval zijn getroffen gaat het ook om mensen die het het afgelopen jaar de 'weergeven als'-functie hebben gebruikt. Het bedrijf zegt dat wachtwoorden niet hoeven te worden aangepast.

 

De minister van Justitie van Californië, de staat waar het hoofdkantoor van Facebook is gevestigd, laat via Twitter weten dat hij deze hack grondig gaat uitzoeken.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.