Politie pakt verdachten cardsharing op en neemt servers in beslag

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
1.000
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
De politie heeft twee mannen uit De Meern en Nieuwegein opgepakt die zich met cardsharing zouden hebben beziggehouden en twee servers die hiervoor werden gebruikt in beslag genomen. Cardsharing is het op ongeautoriseerde wijze delen van een tv-abonnement, wat via internet gebeurt.

Per cardsharingserver kunnen honderden niet-betalende gebruikers worden bediend, zo laat de politie weten. De politie vermoedt dat de verdachten jarenlang Ziggo-abonnementen tegen een gereduceerd tarief hebben verkocht. Het tweetal zou op deze manier meer dan duizend klanten hebben bediend. De politie kwam de twee verdachten op het spoor na aangifte van VodafoneZiggo en met behulp van het securitybedrijf Irdeto.

In juli werden twee andere mannen die zich met cardharing bezighielden veroordeeld tot taakstraffen en het terugbetalen van de 45.000 euro die met de illegale activiteiten werden verdiend. Volgens het Openbaar Ministerie had de hoofdverdachte de smartcard die voor digitale televisie wordt gebruikt ontsleuteld, waardoor het tv-signaal met anderen kon worden gedeeld.

@Bron: security.nl

 
De spoeling wordt uitgedund, ben benieuwd hoe lang het duurt dat ook de gebruikers in de kraag gegrepen gaan worden.

 
Dat is al eens gedaan. Namelijk toen ze die winkel in... wat was het ook alweer... Enschede?.... ingevallen waren en daar een share server en voor sharing aangepaste ontvangers in beslag hadden genomen inclusief de administratie van de klanten. Daarvan zijn toen ook de nodige klanten benaderd om hun "illegale ontvanger" in te leveren om een boete te vermijden.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan