Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Politie pakt verdachten cardsharing op en neemt servers in beslag

Recommended Posts

Black Tiger

De politie heeft twee mannen uit De Meern en Nieuwegein opgepakt die zich met cardsharing zouden hebben beziggehouden en twee servers die hiervoor werden gebruikt in beslag genomen. Cardsharing is het op ongeautoriseerde wijze delen van een tv-abonnement, wat via internet gebeurt.

 

Per cardsharingserver kunnen honderden niet-betalende gebruikers worden bediend, zo laat de politie weten. De politie vermoedt dat de verdachten jarenlang Ziggo-abonnementen tegen een gereduceerd tarief hebben verkocht. Het tweetal zou op deze manier meer dan duizend klanten hebben bediend. De politie kwam de twee verdachten op het spoor na aangifte van VodafoneZiggo en met behulp van het securitybedrijf Irdeto.

 

In juli werden twee andere mannen die zich met cardharing bezighielden veroordeeld tot taakstraffen en het terugbetalen van de 45.000 euro die met de illegale activiteiten werden verdiend. Volgens het Openbaar Ministerie had de hoofdverdachte de smartcard die voor digitale televisie wordt gebruikt ontsleuteld, waardoor het tv-signaal met anderen kon worden gedeeld.

 

@Bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

De spoeling wordt uitgedund, ben benieuwd hoe lang het duurt dat ook de gebruikers in de kraag gegrepen gaan worden.


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Dat is al eens gedaan. Namelijk toen ze die winkel in... wat was het ook alweer... Enschede?.... ingevallen waren en daar een share server en voor sharing aangepaste ontvangers in beslag hadden genomen inclusief de administratie van de klanten. Daarvan zijn toen ook de nodige klanten benaderd om hun "illegale ontvanger" in te leveren om een boete te vermijden.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.