Jump to content
Sign in to follow this  
l.oosterhoff

Mediaset bereidt een pan-Europees televisienetwerk voor

Recommended Posts

l.oosterhoff

hoi,

 

Hoewel we tot de zomer op officiële informatie moeten wachten (Mediaset's CEO Pier S. Berlusconi is van plan het project in juli te presenteren), komt er al wat interessante informatie naar voren, die zou kunnen suggereren wat er gaat gebeuren.

 

Het belangrijkste is dat het platform geen abonnee tv wordt, maar gratis, dat wil zeggen, gefinancierd door advertenties.

 

Mediaset een van Europa's grootste televisiezenders, is van plan een pan-Europees televisienetwerk te lanceren met ProsiebenSat1 en het Franse TF1.

 

De grootste aandeelhouder van het nieuwe bedrijf zal Mediaset zijn, dat 45% van de aandelen zal bezitten en 27,5% zal uitdelen aan ProsiebenSat1 en TF1 op dezelfde manier.

 

Het hoofdkantoor van het bedrijf moet op neutraal terrein staan en Nederland is de meest waarschijnlijke optie.

 

" Mediaset exploiteerde abonnee televisie gedurende meerdere jaren in zowel Italië als Spanje. Ook al ging het goed met ons, we besloten om ons te concentreren op free-to-air uitzending en de betaal-tv te laten vallen. Daarom hebben we besloten om Mediaset Premium te verkopen. We willen blijven investeren in gratis tv-uitzendingen waar we een enorm potentieel zien, zelfs buiten Italië of Spanje. Daarom willen we een pan-Europees televisienetwerk creëren dat de advertentiemarkt in heel Europa en natuurlijk voor Mediaset de mogelijkheid zal bieden om te groeien , "zei Berlusconi.

 

meer info:

 

https://www.parabola.cz/zpravicky/30669/mediaset-chysta-celoevropskou-televizni-sit/

 

Mediaset streeft naar een Europese partner in juli

Nieuwe Mediaset-partner - De tijd is rijp en het is niet langer mogelijk om het uit te stellen. De mediawereld evolueert snel en Mediaset kan niet achterblijven. "We moeten het tempo en de grootte veranderen", zei Pier Silvio Berlusconi

 

Pier Silvio Berlusconi heeft een toekomst voor ogen om het het eerste en enige grote generalistische tv-netwerk in Europa te maken.

 

 Mocht het Europese generalistische tv-plan echter niet doorgaan - Berlusconi koos juli als een deadline -  zou men in elk geval een "Plan B" moeten vinden voor de toekomst. 

 

bron:

calcioefinanza.it


groet uit het vrije friese land

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.