Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Hackers hadden maandenlang toegang tot outlook.com e-mail!

Recommended Posts

Black Tiger

Aanvallers hebben maandenlang toegang tot de e-mails van niet-zakelijke Outlook.com-, Hotmail- en MSN-gebruikers gekregen, waaronder de inhoud van berichten. Dit weekend stuurde Microsoft een e-mail naar een onbekend aantal gebruikers dat de inloggegevens van een Microsoft-supportmedewerker waren gecompromitteerd, waardoor aanvallers toegang tot informatie van het e-mailaccount hadden gekregen.

 

Het ging onder andere om e-mailadres, foldernamen, onderwerpen van e-mails en de namen van andere e-mailadressen waarmee werd gecommuniceerd. Microsoft meldde in eerste instantie dat er geen toegang was verkregen tot de inhoud van e-mails of bijlagen. Verder stelde de softwaregigant dat de aanvallers de accounts tussen 1 januari en 28 maart van dit jaar hebben benaderd. Een bron laat aan Vice Magazine weten dat de aanvallers wel degelijk toegang tot de inhoud van e-mailberichten hebben gekregen, wat nu ook door Microsoft is bevestigd.

 

Het gecompromitteerde account was van een supportmedewerker met hogere rechten, waardoor die toegang tot meer materiaal had dan normale medewerkers, aldus de bron. Zakelijke accounts konden echter niet via het account worden benaderd. Microsoft verklaart dat bij 6 procent van de getroffen gebruikers ook e-mailcontent is ingezien. Het is echter onbekend hoeveel Outlook.com-gebruikers slachtoffer zijn geworden. Na ontdekking van de aanval werden de gecompromitteerde inloggegevens uitgeschakeld. Hoe de aanvallers toegang tot deze gegevens konden krijgen laat Microsoft niet weten.

 

Aanvallers zouden de toegang tot de e-mailaccounts onder andere hebben gebruikt om het activeringsslot van gestolen iPhones te verwijderen. Via het activeringsslot moet worden voorkomen dat dieven een gestolen iPhone kunnen resetten en doorverkopen, aldus de bron. Tevens stelde de bron dat de aanvallers tenminste zes maanden toegang tot Outlook.com-accounts hadden, maar Microsoft ontkent dit.

 

@Bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.