HP blokkeert huismerkinkt voor Officejets met firmware update!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.809
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
HP heeft voor 25 printers in de Officejet-serie een firmware-update uitgebracht die het gebruik van huismerkcartridges blokkeert. Een webwinkel die huismerkcartridges levert probeert via de rechter een verbod op dergelijke updates af te dwingen.

Het gaat om cartridges van het type HP 903, 907, 953 en 957.

Voor de 25 printers die deze cartridges gebruiken is recent een firmware-update verschenen. Op de supportpagina van bijvoorbeeld de Officejet 6950 is te zien dat deze update op 16 april is uitgebracht. Op de website staat omschreven dat de firmware 'dynamische beveiligingsmaatregelen' bevat die ervoor kunnen zorgen dat 'onderdelen' met niet-oorspronkelijke HP-chips niet meer functioneren.

De betreffende firmwareversie 19 blokkeert huismerkcartridges niet als deze al in de printer zaten voordat de update is geïnstalleerd. Alleen op het moment dat gebruikers een nieuwe huismerkcartridge in de printer stoppen, komt de melding in beeld. Er staat dan: "Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges".

123inkt gaat zijn huismerkcartridges voor de getroffen printers van een nieuwe chip voorzien, die de beveiliging in de nieuwe firmware-update omzeilt. Die nieuwe huismerkcartridges zouden vanaf volgende week beschikbaar zijn.

@bron: tweakers.net

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan