Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

BREIN trekt stekker uit 80% Russische illegale streaming sites

Recommended Posts

freggel1

De Nederlandse antipiraterijstichting BREIN heeft een grote Russische leverancier van illegale downloads voor films en series uit de lucht gehaald, aldus een persbericht. De website, Moonwalk.cc, werd gehost bij vijf verschillende Nederlandse servercomplexen.

 

De eigenaren van de servers zijn met een rechterlijk bevel gedwongen hun medewerking aan Moonwalk te staken. Deden ze dit niet, dan konden ze een boete tegemoetzien van 10.000 euro per dag. Als ze daarnaast geen klantengegevens deelden met BREIN, ontvingen ze een boete van 2.500 euro per uur.

 

Volgens BREIN zou Moonwalk verantwoordelijk zijn voor de levering van illegale werken aan zo'n 80 procent van alle illegale streamingwebsites in Rusland. Het zou gaan om sites die bij elkaar meer dan 90 miljoen unieke bezoekers per maand hebben.

 

Moonwalk zou onder meer een database met 26.000 films en tienduizend televisieseries hebben gedeeld met de sites. Inmiddels is op de website enkel de tekst "Takedown by Brein. This service will NEVER be up again" te lezen.

 

BREIN werkte voor deze actie samen met de Movie Picture Association (MPA) en de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), een internationale koepelorganisatie die piraterij bestrijdt voor de entertainmentindustrie.

 

De actie trof drie Nederlandse webhostingbedrijven en twee Russische bedrijven met servers in Nederland.

 

Bron; Nu.nl

Edited by freggel1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Nummer10

Hoe is het toch mogelijk dat het kleine Brein dit toch voor elkaar krijgt?

Ik ga het haast knap vinden en dat is toch raar.

 

 

 

 

 

Quote

 

 


Gigablue Quad HD 4K + VU Solo 4K OpenPli 7.3+ OpenPli 7.2

Share this post


Link to post
the matrix

Alleen 5 NL servers, niet zo moeilijk die op te zoeken en een voorstel tot sluiting over te gaan, (zonder rechtzaak, schikking namens rechter)  is dat 80% van het totaal aantal ?

Of staan er in het buitenland nog tig andere servers die je kunt aftappen met vpn.

 

Brein pocht veel, eerst dwars liggen met de komst van Netflix , Videoland, alsmaar tegenhouden met stompzinnige argumenten, 

En nu doen ze net alsof die mede door hun beleid ontstaan zijn, hoe kun je pronken met andermans veren.

Brein loopt gewoon achter de feiten aan.

Straks AppleTv+ en Disney Netflix en Videoland, nog een grote erbij  einde oefening BREIN. brexit 2

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Brein heeft geen problemen met AppleTV+ en Netflix en Disney en Videoland aangezien dat allemaal betaalde diensten zijn waarvoor rechten worden afgedragen en goede afspraken met de filmmaatschappijen zijn gemaakt.

 

Ze wilden eerst met Netflix eens afwachten of dat allemaal wel goed zou komen, want het is makkelijker om te streamen dan om ook alles legaal te streamen.

Maar dat is allemaal wel goed gekomen, ook met Videoland.

 

Het is echter wel gemakkelijk voor Brein als de servers in Nederland staan. Het wordt een andere zaak als servers echt in bijv. Rusland zouden staan.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.