Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Nginx-webservers door ernstig PHP7-lek over te nemen

Recommended Posts

Black Tiger

Webservers die op Nginx draaien kunnen door een ernstig beveiligingslek in PHP7 dat afgelopen donderdag werd gepatcht op afstand worden overgenomen en inmiddels zou de kwetsbaarheid actief worden aangevallen. Het lek bevindt zich in PHP-FPM, de FastCGI Process Manager (FPM) voor PHP.

Via FastCGI kan de browser gegevens van de webserver opvragen. De kwetsbaarheid (CVE-2019-11043) die afgelopen donderdag werd gepatcht maakt het in bepaalde gevallen voor een remote aanvaller mogelijk om willekeurige code op de webserver uit te voeren. De aanval is alleen mogelijk als er aan vier voorwaarden wordt voldaan, zo meldt securitybedrijf Tenable. Het gaat dan om gebruikte parameters en configuratieopties.

 

Nextcloud, opensourcesoftware voor online bestandsopslag, blijkt deze configuratie standaard te gebruiken. Next-cloudgebruikers krijgen dan ook het advies om hun PHP-versie te updaten en Nginx-configuratie aan te passen. De kwetsbaarheid is verholpen in PHP 7.3.11 en 7.2.24. Een proof-of-concept-exploit is inmiddels online verschenen en volgens securitybedrijf Bad Packets wordt de kwetsbaarheid actief aangevallen, zo laat het tegenover ZDnet weten.

 

@Bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.