Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Malware onderschept sms'jes op servers telecomprovider!

Recommended Posts

Black Tiger

Onderzoekers hebben op servers van een niet nader genoemde telecomprovider malware ontdekt die inkomende sms-berichten van gebruikers onderschept en opslaat zodat ze door de aanvallers kunnen worden gedownload. De malware wordt door securitybedrijf FireEye Messagetap genoemd en zou door een Advanced Persistent Threat (APT)-groep zijn ingezet die voor de Chinese overheid zou werken.

 

De malware werd tijdens een onderzoek op een cluster van Short Message Service Center (SMSC)-servers aangetroffen. Deze servers zijn verantwoordelijk voor het routeren van sms-berichten naar de beoogde ontvanger. Wanneer die niet bereikbaar is, worden de berichten door de server opgeslagen. De malware op de servers onderschept sms-berichten met bepaalde woorden of die van bepaalde telefoonnummers of IMSI-nummers afkomstig zijn.

 

Nadat de malware de lijsten met IMSI- en telefoonnummers en woorden in het geheugen van de server heeft geladen, wordt begonnen met het monitoren van alle netwerkverbindingen van en naar de server. Hiervoor gebruikt Messagetap de libpcap-library. Zodra de malware een sms van een opgegeven IMSI- of telefoonnummer voorbij ziet komen of een bericht met een bepaald woord, wordt het sms-bericht in een CSV-bestand opgeslagen zodat de aanvallers die vervolgens kunnen downloaden.

 

@Bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.