Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Uitspraak in zaak Dutch FilmWorks en Ziggo is uitgesteld 'vanwege complexiteit'

Recommended Posts

freggel1

Het gerechtshof in Arnhem zou dinsdag uitspraak doen in de zaak tussen Dutch FilmWorks en Ziggo, maar dat is uitgesteld tot uiterlijk 5 november. De filmdistributeur wil via de rechter adresgegevens van downloaders achterhalen om ze een 'schikking' te sturen.

 

Het gerechtshof liet aan NRC weten dat de uitspraak is uitgesteld 'mede vanwege de complexiteit van de zaak'.

Wat de andere afwegingen zijn, is niet bekend.

De uitspraak volgt uiterlijk op 5 november, maar het Hof zegt dat er 'hard aan gewerkt' wordt en te streven naar een eerdere datum.

 

Het gaat om de uitspraak in het hoger beroep dat Dutch FilmWorks aanspande tegen Ziggo, nadat de rechter in februari oordeelde dat de provider de adresgegevens van 377 vermeende downloaders niet aan DFW hoeft te overhandigen.

Bij die eerdere uitspraak oordeelde de rechter dat er onduidelijkheden waren over de manier waarop DFW de personen achter de 377 ip-adressen ging benaderen.

Het was niet duidelijk of de filmdistributeur de klanten daadwerkelijk als downloader zou aanmerken. Ook vond de rechter dat het Nederlandse filmbedrijf het schikkingsvoorstel niet voldoende had onderbouwd.

 

Eind 2017 kondigde DFW aan dat het Nederlandse downloaders van The Hitman's Bodyguard een schikkingsvoorstel van 150 euro ging sturen. De distributeur heeft met in samenwerking met het Duitse bedrijf Tecxpio en met toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens ip-adressen van downloaders achterhaald door torrents in de gaten te houden.

 

Om de downloaders een schikking te kunnen sturen moeten providers de naw-gegevens die bij de ip-adressen horen overhandigen. Nederlandse internetproviders werken daar vooralsnog niet aan mee en dus probeert DFW dat via de rechter af te dwingen.

 

Bron; tweakers.

  • Like 1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Parabolica

Inmiddels heeft het gerechtshof van Arnhem  uitspraak gedaan en hoeft Ziggo geen gegevens te verstrekken aan Dutch FilmWorks.

 

Quote

6 De slotsom
6.1 De grieven in principaal hoger beroep falen. Aan een beoordeling van de grieven in incidenteel hoger beroep wordt niet toegekomen. Het bestreden vonnis zal worden bekrachtigd.

6.2 Als de in het ongelijk te stellen partij zal het hof DFW in de kosten van het hoger beroep veroordelen. De kosten voor de procedure in hoger beroep aan de zijde van DFW worden begroot op € 741,- aan verschotten en op € 3.222,- voor salaris overeenkomstig het liquidatietarief (3 punten x tarief II).

7 De beslissing
Het hof, recht doende in hoger beroep in kort geding:
bekrachtigt het vonnis van de voorzieningenrechter in de rechtbank Midden-Nederland van 8 februari 2019;
veroordeelt DFW in de kosten van het hoger beroep, tot aan deze uitspraak aan de zijde van Ziggo c.s. vastgesteld op € 741,- aan verschotten en op € 3.222,- voor salaris overeenkomstig het liquidatietarief;
verklaart dit arrest voor zover het de hierin vermelde proceskostenveroordeling betreft uitvoerbaar bij voorraad.
 

  • Like 1

DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post
Black Tiger

Eindelijk eens zo'n organisatie teruggefloten.

En terecht mijns inziens. Ze moeten zich net zo goed aan de regels houden voor opsporing als wij aan de regels van niet downloaden.

Daarbij is nog altijd de Thuiskopieheffing die feitelijk ook al langer illegaal is en een doorn in het oog van velen.

Je mag immers niet meer downloaden en daarmee is het argument van deze heffing ook van tafel. De Thuiskopie heffing was bedacht als vergoeding voor auteursrechten gezien in NL downloaden van films en games niet illegaal was (uploaden wel) in het verleden.

Om dan toch voor het gebruik tegemoet te komen is die stichting opgericht. Aangezien door Brussel nu ook in NL downloaden van films en games illegaal is, heeft Stichting de Thuiskopie mijns inziens ook zijn bestaansrecht verloren.

Maar dat levert geld op dus ondanks dat dit nu onterecht is zullen ze hier nog niet zo snel mee stoppen.

Vandaar dat ik het ook goed vind dat DFW door de rechter is teruggefloten.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Parabolica

In principe zou Dutch Film Works nu al die verkregen IP adressen snel moeten vernietigen, zij mogen die alleen tijdelijk bewaren met het doel om die adressen te achterhalen. Nu de rechter dat heeft verboden zijn die IP adressen volkomen nutteloos.  :)


DM8000 Newigma2

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.