Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Facebook dicht ernstig beveiligingslek in WhatsApp!

Recommended Posts

Black Tiger

Facebook heeft een ernstig beveiligingslek in WhatsApp gedicht waardoor een aanvaller op afstand willekeurige code op telefoons had kunnen uitvoeren. Alleen het versturen van een kwaadaardig MP4-bestand naar een WhatsApp-gebruiker was voldoende om "remote code execution" mogelijk te maken.

 

Het probleem werd veroorzaakt door het verwerken van de metadata van een MP4-bestand. Het beveiligingslek is verholpen in WhatsApp voor Android versie 2.19.274, WhatsApp voor iOS versie 2.19.10, WhatsApp Enterprise Client versies 2.25.3, WhatsApp voor Windows Phone versie 2.18.368 en WhatsApp Business voor Android versie 2.19.104 en WhatsApp voor Business voor iOS versie 2.19.10. WhatsApp-versies voor de net genoemde versienummers zijn kwetsbaar. Gebruikers krijgen het advies om naar de laatste versie te updaten.

 

Facebook laat niet weten of er misbruik van het beveiligingslek is gemaakt. Eerder dit jaar bleek dat een andere kwetsbaarheid in WhatsApp die remote code execution mogelijk maakte actief was gebruikt om gebruikers met spyware te infecteren. Om dit lek te misbruiken volstond het voor aanvallers om slachtoffers via WhatsApp te bellen.

 

@bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.