Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Data 267 miljoen Facebookgebruikers gelekt!

Recommended Posts

Black Tiger

Gegevens van 267 miljoen Facebookgebruikers zijn via een onbeveiligde database gelekt. Het gaat om namen, telefoonnummers en gebruiker-ID's die in een database stonden die voor iedereen op internet zonder wachtwoord toegankelijk was, zo meldt beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko die het datalek ontdekte. Volgens Diachenko zijn de gegevens waarschijnlijk verzameld via een illegale scrapingoperatie of misbruik van de Facebook API.

 

Het is echter onduidelijk hoe de gegevens zijn verkregen. Facebook biedt ontwikkelaars een programmeerinterface waarmee er toegang tot gegevens van gebruikers kan worden verkregen, zoals profielen, vriendenlijsten, groepen en foto's. In 2018 besloot de sociale netwerksite de toegang tot telefoonnummers te beperken. Een andere mogelijkheid is dat de gegevens zijn verzameld door die vanaf publiek toegankelijke profielpagina's te scrapen.

 

De database werd op 4 december door een zoekmachine geïndexeerd. Op 12 december werd de database op een "hacker forum" aangeboden, aldus Diachenko, die hierover geen verdere informatie geeft. Twee dagen later ontdekte hij de database en waarschuwde de provider die het ip-adres van de server beheert. Sinds 19 december is de database niet meer toegankelijk. De verzamelde en gelekte data zou voornamelijk van Amerikaanse Facebookgebruikers zijn geweest.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.