Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Wat eten we met de kerst en oudjaar?

Recommended Posts

freggel1

Vanavond gaan we lekker gourmetten, met alle versnaperingen er bij.

Rode wijn en witte wijn op alle dagen, en Hertog Jan Karakter en triple, en de gewone. :bier:

 

Dessert wordt Apfelstrudel met vanille roomijs met warme vla en slagroom. 

 

Eerste kerstdag kliekjesdag, en voorbereiden naar tweede kerstdag...

 

Tweede kerstdag, eerst lekker ontbijten met vers gebakken broodjes en Carpaccio/ Franse kazen en zoet beleg.

 

Daarna koffie met Limburgse vlaai.

 

'S avonds: kipcocktail als voorgerecht,

daarna varkenshaas/beenham en zalm voor schoonmoeder, daarbij een groentekrans en champignons en krieltjes.

 

Dessert: Wentelteefjes gebakken met suikerbrood, en daarbij ijstaart met slagroom en warme vruchten.

 

Oudjaarsavond, een warm en koud buffet, lekkere kiphapjes, satéstokjes, en gehaktballetjes in tomatensaus bladerdeeghapjes, zelfgemaakte saucijzenbroodjes, en zelfgemaakte koude schotel/ gevulde eieren en gevulde tomaten, en daarbij lekker brood... Aangevuld met Hertog-Jan en andere dranken, middernacht eerst het vuurwerk, en daarna de oliebollen, gebakken door de buurman!

 

 

Edited by freggel1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Wij hebben nog geen idee wat het op oudejaarsavond gaat worden. In elk geval vrijwel zeker weer oliebollen en snacks en we zien wel wat er nog meer komt.

Deze week had ik al appelflappen gemaakt, die hebben goed gesmaakt.

 

Vanavond op Kerstavond wordt het gourmetten.

1e Kerstdag Biefstuk met sla en aardappelkroketjes en sterretjes.

2e Kerstdag weten we nog niet, dat zien we nog wel.

 

Het wordt in elk geval sowieso genieten! :)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Het klinkt iig lekker.

 

Laat het smaken!!!


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
the matrix

 

Dit jaar gewoon kippen drumstick😎

 

img_1711.jpg

Edited by the matrix
  • Haha 2

groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
the matrix

Maar 1e Kerstdag


Gourmetten met de kids en kleinkids totaal 15 personen.
Ossenhaas
Varkenshaas
Kipfilet
Zalm
Grote garnalen

Kabeljauw 
Hamburgertjes
Chipolata runder worstjes

Runder vink 
Eierstruif voor gebakken eitje
Pannenkoekjes.

Met fruit

Een grote schaal stoofpeertjes.

Aardbeien 

Druiven. 
 

Diverse groentenschijfjes voor veganist. 
Rode biet 
Mais pompoen
Groentenballetjes

Kaassoufle

Deze zijn wel kant en klaar. Moeilijk om die voor 1 persoon te bereiden .
Courgette

Rode ui 

Aubergine.

Paprika

Kastanje champignons

Gewone champignons

Geraspte kaas

Diverse sauzen

 

Vlees van de verse slager en zelf op maat snijden.

Geen kant en klare troep.

 

Diverse dranken , voor elk wat wils , een krachtige bordeaux is altijd prima.

En voor de kids diverse drankjes naar hun smaak.

 

En als toetje omdat iedereen mudje vol gevreten is simpel Viennetta na.

 

2e kerstdag uitbuiken en traditioneel met zijn tweeën, friet, kroket en mayo.

 

Voor oudjaar en nieuwjaarsdag altijd normaal eten, geen uitgebreide gangen.

Maar wel onze traditionele zelfgemaakte brabantse worstenbroodjes.

 

That's it. 

 

 


 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Zoooo.... krijgen jullie het eventjes lekker druk, met 15 man. Maar is wel heel gezellig!

Veel plezier alvast.

Ik was al bijna bij jullie komen eten. :D


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Hier vandaag al weer diverse gerechten klaargemaakt voor 2de kerstdag.

Het is lekkerder dat het even een nachtje op smaak komt in de koelkast. 

 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.