Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Liesbeth List overleden.

Recommended Posts

In haar woonplaats Soest is op 78-jarige leeftijd zangeres en actrice Liesbeth List overleden. Dat heeft haar familie bekend gemaakt.

 

List stond bekend als de Grande Dame van het Nederlandse chanson, dankzij nummers als Pastorale, Aan de andere kant van de heuvels, Kinderen een kwartje en Heb het leven lief. Ze zong veel vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel.

 

List werd in haar carrière vele malen bekroond, onder meer met Edisons (in 1971 en 1995) en in 1998 met een Gouden Harp. Ze werkte graag samen met andere artiesten. In de eerste plaats was dat Ramses Shaffy, met wie ze vele successen boekte zoals Pastorale, maar ook bijvoorbeeld met Frank Boeijen.

 

Daarnaast speelde List in diverse films, zoals To grab the ring in 1967, Mysteries in 1977 en in datzelfde jaar ook in de tv-film Een heel dun laagje goud met Robert Long.

 

Op de rouwkaart die is gepubliceerd op de Facebookpagina van List staat:
"Dans met de maan. Sla je armen om de sterren. Ga je dromen achterna. Op de maat van de seizoenen. Heb het leven lief."

 

Bronnen: NOS en MSN


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.