Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

WordPress verwijdert plug-in met 100.000 installaties wegens lek

Recommended Posts

WordPress heeft een plug-in met meer dan 100.000 installaties wegens een beveiligingslek van de eigen downloadpagina verwijderd en adviseert beheerders van WordPress-sites hetzelfde te doen. De ontwikkelaar van de plug-in heeft namelijk aangegeven dat de kwetsbaarheid, waardoor websites in het ergste geval kunnen worden overgenomen, niet zal worden gepatcht.

 

Het gaat om de plug-in met de naam "Contact Form 7 Datepicker", die weer een uitbreiding van de plug-in "Contact Form 7" is. Via Contact Form 7 is het mogelijk voor WordPress-sites om meerdere contactformulieren te beheren. Met de Datepickerplug-in kunnen er datumkiezers aan het contactformulier worden toegevoegd. De plug-in is kwetsbaar voor cross-site scripting waardoor het mogelijk is om de sessie van de beheerder te stelen of een kwaadaardige beheerder toe te voegen.

 

Het beveiligingslek werd ontdekt door securitybedrijf Wordfence. De plug-in wordt echter niet meer door de ontwikkelaar onderhouden. Daarop waarschuwden de onderzoekers WordPress, dat de plug-in van de downloadpagina verwijderde. Beheerders van WordPress-sites krijgen hetzelfde advies.

 

@bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.