Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Overstappen naar andere software? Of sluiten? Of...?

Nieuwe software of sluiten?  

8 members have voted

 1. 1. Maak een keuze uit een van deze 3 opties.

  • We gaan door met de nieuwe software (plaats evt. ideeën als je die hebt om het forum beter te laten draaien)
   6
  • We sluiten het forum met deze software en laten het nog enige tijd actief vanwege de aanwezige informatie
   0
  • Ander idee of mogelijkheid, argumentatie in de thread.
   2


Recommended Posts

Black Tiger

Beste allemaal.

 

Ik ben er over aan het denken om over te stappen naar andere forum software of om te sluiten. Ik liep al wat langer met dit idee maar begint vastere vormen aan te nemen.

Allereerst dacht ik nog "waarom trekken aan een dood paard" om het even bruut te zeggen.

Met het probleem is dat het alternatief sluiting is.
Daar heb ik van een kant nog niet echt zin in. Er komen nog nieuwe gebruikers en er is nog waardevolle informatie op te vinden, even los van de lol.

 

Van de andere kant is het ook weer zo dat er nog maar weinig gebeurt, te weinig. En als je dan ziet dat een forum als de muziek en filmdoos al meer threads en berichten heeft dan de forums waar het eigenlijk om gaat, dan zegt dat ook al veel. Soms leuk voor erbij maar die sectie en de kletspraat zijn zowat de hoofdmoot geworden. Ondanks de goede bedoelingen is dat eigenlijk niet de bedoeling van Satellite Fun. Dat is niet de info waar wat mij betreft het forum voor open hoeft te blijven.
 

Gelukkig is er ook nog L. Oosterhoff die trouw veel echt satellietnieuws brengt elke dag. Zeer waardevol voor een satelliet forum!


Er komen nog wel enkele leuke dingen in de nieuwe software zoals ingebouwde mobiele applicatie en ingebouwde markt, maar wat heb je daar aan als het toch niet gebruikt wordt?

Daarnaast is deze forum software uiteindelijk toch ietwat duur. Terug naar SMF kan niet, of we moeten het oude forum restoren en verliezen dan alles van de afgelopen 2 jaar, zou zonde zijn.

Over naar Xenforo is wel een mogelijkheid. Invision is wat duurder als Xenforo met z'n upgrades en geloof me, gezien het weinige aantal bezoekers komen de advertentie inkomsten als een druppel op de gloeiende plaat. Op zich niet zo heel erg.

Ik hoef geen donaties, betaal het wel van de zaak, maar het moet redelijk blijven en deze software wordt gewoon te duur, ondanks zijn mooie opties.

 

Er zijn niet meer zo heel veel echt actieve gebruikers. Maar ik ben toch wel nieuwsgierig naar jullie mening omtrent een en ander.

Want met name voor de gebruikers van nu, en wat er evt. nog komen, moet het wel leuk en interessant blijven. Of als het dat dus niet is, sluiten.
Ik heb al vaker getwijfeld, want het is toch jammer als het momenteel oudste forum van Nederland ook zijn deuren zou gaan sluiten.

Daarom heb ik een poll gemaakt en ben benieuwd naar jullie reacties, tips en ideeën.
 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Als je het niet erg vindt maak ik nog geen keuze.

 

Want we hebben het hier al vaak over gehad, en mijn ideeën doos is allang leeg.

 

Ik zou het wel jammer vinden dat ook dit forum verdwijnt.

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Nee is helemaal niet erg. We hebben het hier inderdaad al vaker over gehad en elke keer neig ik toch naar blijven door draaien.

Ik ben nog even gaan kijken en ik dacht dat het verschil groot was, maar was even vergeten wat dingen zoals de Downloads addon mee te tellen. Als dat gedaan is ligt het verschil tussen de huidige software en Xenforo ongeveer zo'n dikke 30  euro per jaar in het voordeel van Xenforo. Valt nog mee.

Xenforo is volgens mij wel wat beter voor mobiele gebruikers en wat sneller.

Maar ben met name ook benieuwd naar gedachten van anderen. Wie weet duiken er nog wat ideeën op. Maar eens even zien.
 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Tja je staat voor een dilemma, moeilijk om een besluit te nemen.

Wat ik als algemene opmerking mag plaatsen, :

Buiten de incidentele nieuwkomers zijn de meeste trouwe leden ook leden bij duckfiles. Ook daar is de input ongeveer gelijk aan satellietfun.

 

Is het misschien mogelijk beide forums samen te voegen ?

Maw een joint venture met duck en dan dit forum daar als link onderbrengen voor naslag mogelijkheden .

 

 • Like 1

groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Dr.Z

Met het afbrokkelen van facebook verwacht ik zelf dat internetfora weer een opleving gaan krijgen, dus in de lucht houden zou ik zeggen!

Andere software is wenselijk, maar wanneer deze kosten te hoog worden zal het geen optie zijn.

PHPBB-achtige layout is persoonlijk mijn voorkeur of software wat s**4**l gebruikt. Met name is het implementeren van afbeeldingen erg prettig.

Eventueel wil ik best een bijdrage doen om dergelijke software in handen te krijgen en ik verwacht tevens dat veel gebruikers van dat forum weg zullen gaan en hier neerstrijken.

..dan is het handig om een herkenbare gui te hebben. ;)

 

Duck zou een "stout" forum moeten worden waar op een afgeschermd gedeelte meer "diepere hobbyzaken"  besproken kunnen worden.

 

In feite zou het leuk zijn dat er een leuk forum komt, met veel wetenswaardigheidjes en boven al een zeer goede sfeer waar gebruikers zich thuis voelen.

Satfun en duck zijn zulke fora en het aantrekkelijk cq herkenbaar maken voor gebruikers zal de grootste uitdaging worden!

 

Een sectie voor radioamateurs alsmede (oud)piraten zal wellicht een leuke toevoeging zijn.

Ook iets in de trend met muziek en dj-achtige topics zou persoonlijk voor mij aantrekkelijk zijn, maar dat is persoonlijke voorkeur.

 

Is een opzet zoals 'gathering.tweakers.net' een idee?

 

..my two cents....

 

p.s., ik zie dat een bepaalde website gecensureerd word, is dat nog steeds nodig?

Edited by drz
typo
 • Like 1

"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
boets

Wat mij betreft doorgaan met dan maar de nieuwe software, ben best bereid tot een bijdrage indien nodig.

 

B.

Share this post


Link to post
Black Tiger

@the matrix Met die gedachte hebben we ook al een paar keer gespeeld, maar op Duck verder met een link naar hier betekent dus feitelijk optie 2 sluiting van dit forum.

Maar het behoort wel tot de mogelijkheden.

 

@drzDit is een belangrijke input wat je geeft, jammer dat dit nooit in de kwaliteits- en ideeënbus naar voren gekomen is.
Maar ik heb er wel een aantal vragen bij.
 

4 uren geleden, drz zei:

PHPBB-achtige layout is persoonlijk mijn voorkeur of software wat s**4**l gebruikt.

Hahaha, da's een goeie. Want de huidige software is dezelfde wat s4a gebruikt. :) Vreemd dat je dat niet opgevallen is want het ziet er exact hetzelfde uit, alleen heb ik hier dan kleurtjes.

Het idee voor nieuwe software is alleen omdat het op den duur iets goedkoper is en natuurlijk ook omdat ik dan weer wat nieuws te spelen heb. Ook een reden is omdat ze met de huidige software de bbcode willen uitfaseren. Bij de 4.5 versies komt die ondersteuning er al niet meer in, met een upgrade naar 4.5 nog wel en ik ben daar niet van gecharmeerd.
 

4 uren geleden, drz zei:

Met name is het implementeren van afbeeldingen erg prettig.

Welke afbeeldingen zou je dan willen implementeren? Dat wordt hier namelijk vrijwel nooit gebruikt, behalve bij handleidingen misschien, maar daar kan men ze aanleveren en link ik ze lokaal.

Het probleem met implementeren van afbeeldingen is dat dit juist server harddisk ruimte gebruikt, omdat je dan feitelijk over bijlages praat. De ervaring uit het verleden is dat er dan teveel onnodig gebruik van wordt gemaakt waardoor het onnodig extra ruimte in neemt en ook dus backups groter maakt. Daarom is dit al vroeg uitgeschakeld al in de tijd van vBulletin.

Twee vragen aan jou dus:
a.) Hier hoort dan wel wat argumentatie bij waarom je dat prettig vindt en waarvoor je dat zou willen gebruiken?

b.) Wat vind jij verschillen qua GUI met daar en hier? Gezien het dus exact dezelfde software is?

c.) Wat is er niet aantrekkelijk/herkenbaar?

d.) Wat bedoel je met een opzet als Tweakers?

 

Overigens denk ik persoonlijk niet dat het de forum software is die bepaald of een gebruiker over stapt, maar eerder de activiteit en aanwezigheid van specialisten. Een druk forum trekt meer mensen dan een forum wat minder druk oogt.

V.w.b. herkenbaarheid heeft Satellite Fun altijd zijn herkenbaarheid gehad, rood met gele kleur en herkenbaar logo. Ook was hier altijd de sfeer naar gebruikers toe soepel en gemoedelijk, dus misschien ligt het meer aan bekendheid?

 

V.w.b. oud-radio amateurs, DJ en muziek, moet je echt al wat onderwerpen hebben om een apart forum onderdeel ervan te maken anders wordt het te veel scrollen voor gebruikers en dat vinden ze ook niet prettig, less = more daarom is er vorig jaar bijv. ook een aantal onderdelen bij elkaar gevoegd.

Voorbeeld: Door oud mods is er gevraagd om een multimedia sectie te maken want dat zou volgens hun echt aantrekking hebben en zij konden er ook het nodige mee. Dat waren een drietal forum onderwerpen en is vorig jaar samen gevoegd naar het (Smart)TV, Multimedia, Home Theater, Kabel en Digitenne forum. En dat samenvoegen is de enige reden dat het nu groter is. Maar feitelijk zie je daar 1 of 2 topics per jaar, alleen toen het pas gemaakt werd kwamen er een aantal vragen, dus topics, maar dat is vele jaren geleden.

Wat ik ermee bedoel te zeggen is dat je niets hebt aan "lege forums", dus forums met misschien een 20-30 threads waar je dan langer niets in ziet.

Een radio amateursdeel kan leuk zijn, maar dan moet je ook radio amateurs hebben. Er staan dacht ik wat topics in de kletspraat maar dan ben je ook wel uitverteld omdat radio piraterij en zenders (27 mc en zo) ook een eigenlijk een afgelopen zaak is, er komt niets nieuws meer op.

 

V.w.b. zijdelingse vragen. Op Duck is er toch een deel voor de meer diepgaande hobby? Daar zit jij ook in bij mijn weten, neem anders even per pm contact met me op.

De censurering van een bepaalde website was er nog altijd, is er schijnbaar met upgrades in blijven staan van vroeger is er nu uit.

 

NB! Ik waardeer deze uitgebreide input zeer, daar kan ik iets mee en op deze manier kunnen we goed overleggen hoe we hier evt. verbeteringen kunnen aanbrengen indien nodig. Dus ik zie met plezier uit naar je antwoorden en argumentatie.

 

@boetsDank je wel, ook fijn om te horen.

 

Net als de mensen die gestemd hebben overigens. (Y)

Geeft me toch weer moed om door te gaan. Bijdrages zijn niet nodig, evt. nieuw forum software betaal ik wel van de zaak. ;)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Dr.Z
2 uren geleden, Black Tiger zei:

Want de huidige software is dezelfde wat s4a gebruikt. :) Vreemd dat je dat niet opgevallen is want het ziet er exact hetzelfde uit, alleen heb ik hier dan kleurtjes.

Ja, inderdaad, het was mij niet opgevallen en de werking is ook vrijwel hetzelfde!

...bijvoorbeeld een stukje tekst highlighten van een gebruiker waarna vanzelf de optie verschijnt om dit als quote te gebruiken. Dat was een punt wat ik erg fijn vind maar vergeten was te vermelden. Dus bij nader inzien is dit wel goed en een exacte kopie qua uiterlijk is ook weer niet de bedoeling.

 

Dat was dus gelijk antwoord op vraag 'a' en vraag 'b', want qua uiterlijk kan ik de gui hetzelfde krijgen wanneer ik mijn beeld iets "opblaas" voor een grotere lettertype. :) Dat was het verschil dus eigenlijk, de instelling van mijn browser.

Bij de normale instelling heb ik aan de rechterkant een geheel leeg vlak en dat oogt wat summier. Wellicht kunnen de tekstvelden standaard wat breder zodat men minder omlaag hoeft te scrollen?

 

De opzet van Gathering.tweakers.net is behoorlijk uitgebreid, maar dat zal door de jaren zo zijn gegroeid.

Je kunt daar voor bijna elk onderwerp wel terecht, wat een heel groot publiek kan aanspreken.

Ik kan het niet duidelijk uitleggen dus wellicht kun je eens een kijkje nemen?

 

Het zou leuk zijn om naar een dergelijk uitgangspunt te gaan groeien, met diverse onderwerpen uit uiteenlopende categorieën.

Maar wat ik al zei, dat is een proces van jaren, dus voor nu even niet belangrijk.

Dat is tevens het punt wat je al zei, zou je dit direct opzetten dan krijg je lege onderwerpen, zoiets wat men tracht te doen bij satbox4all....wat wederom in het leven is gekomen doordat een bijna gelijknamige site door het ijs gaat zakken vanwege enkele lieden met grote ambities..

 

(tussendoor), ik heb er een jaartje flink gepost vanwege de discussie over het klimaat en zo. Er zijn zeker zeer aardige mensen te vinden zoals "ceesv" die daar modereert en nog wat mensen waar het soms best goed mee klikt. ...maar dat ter zijde.

 

De "diepgaandere onderwerpen" elders wilde ik geheim houden :D😂

 

Tevens zal ik wat meer energie steken in dit forum, wellicht dat er hier ook leuke discussies kunnen ontstaan zodat jij als forumbeheerder en de mod's wat meer te doen zullen krijgen! haha!!

 

 

 

 

 

 

Edited by drz

"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
freggel1

Weten jullie wat 1 van de dingen is waarom nieuwe leden niet meer terug komen? 

 

Ze stellen een vraag die al zo vaak gesteld is, en meteen wordt er al gedacht, we gaan het niet nog een keer uit leggen!  Alles is al geschreven!

 

Wél blijven doen dus, want iedereen is tegenwoordig te lui om te zoeken in een database die al vol geschreven staat met de vraag die gesteld wordt, maar net een beetje anders geformuleerd wordt. 

 

Ik bezoek al een aantal jaar een forum wat gebaseerd is op Kodi en IPTV, en iedere keer komen daar weer dezelfde vragen van nieuwe leden of mensen die zo'n kastje gekocht hebben, en na een paar maanden niks meer kunnen kijken omdat een addon niet meer werkt, dus dan wordt er al snel verwezen naar de trending kodi addons......  

Grappig voor iemand die dit weet, maar ben je een leek dan weet je niet waar je het zoeken moet, terwijl een grote zoekreus precies wijst naar waar je moet zijn. Wij zijn samen met de database een zoekreus waar je toch nog veel dingen kunt leren, en door het uit te blijven leggen op de manier waar het NU beschikbaar is dan kan men er toch nog veel aan hebben, want door de vele mogelijkheden die er allang zijn wil niet zeggen dat het altijd de oplossing is.  Er zijn te veel momenten dat er net een klein dingetje  veranderd is. [Samenvatting]

 

Ik was laatst op een BBQ ergens in een bos, en ik was al snel verbaasd dat er een paar ouwe rotten zaten die niet wisten waar een paar ouwe groentjes het over hadden toen wij over Kodi bezig waren. :stom:  Maar als het  over de inverted-v of de vagpumpe ging, mooi om het te ervaren en de harde knal van de Cobra ??

 

Blijf delen, blijf antwoorden en ieder nieuwtje wat je hebt op het hobby gebied uitleggen.

 

Al gaat het maar over een dooie, of over een Woutje die vandaag 58 wordt, nog een groot half uur om hem te feliciteren, maar we zien hem nog staan met zijn laptop en unlooper op de BBQ bij maatje B. 

 

Log allemaal nog lekker zo vaak in als jullie op Faseeboek doen, en post al wat  je kan, wat leuk is voor een ander. 

 

Ik blijf iig lekker bakken, en heb vandaag heerlijk gegeten bij de overburen, ooit van gehoord??? 

 

Een Pizzarette, lekker een uur of 4 tafelen met minipizza's die je zelf klaarmaakt, en daarbij een lekker glas....

 

 

 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
freggel1

Hmmzzz, door dit ben ik toch weer even bezig om de ideeëndoos te vullen. 

 

Er staan  hier 2 dozen, eentje voor de missers, en eentje voor de kanshebbers.

 

Simpeler, want ik vergeet het iedere keer om de dagelijkse nieuwsberichten te lezen [Ander Media Nieuws (RSS Feed)]

Dit zie je alleen als je inlogt via de optie Home, en ik log in via forums.

 

Ook het belletje werkt niet als je dit niet goed ingesteld hebt dus je mist een hoop dingen, en waarom moet clubs prive zijn? 

 

Gooi al die opties eruit, extra's kunnen altijd nog.

 

Ik zou zeggen, wat ik al meer gezegd heb, versimpelen, de belangrijkste dingen zoals dagelijks nieuws van multimedia bovenaan, en voeg/verklein subforums samen, zodat het forum in 1 klap overzichtelijk is. 

 

 

En graag ook die meldingen als je iets aan het typen bent dat er zo'n balk boven of overheen komt te staan met "vul je tekst in... enz. [tips]

 

Geen aanval op jou hoor Black Tiger, maar ik denk dat dit jou, en misschien mij tzt best wel wat tijd zou kunnen schelen. ;) 

 

 

 


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger
6 uren geleden, drz zei:

want qua uiterlijk kan ik de gui hetzelfde krijgen wanneer ik mijn beeld iets "opblaas" voor een grotere lettertype. :) Dat was het verschil dus eigenlijk, de instelling van mijn browser.

Dat kan heel goed, want in de vergelijking gebruiken ze daar ook dezelfde lettergrootte en volgens mij ook type.

 

6 uren geleden, drz zei:

Bij de normale instelling heb ik aan de rechterkant een geheel leeg vlak en dat oogt wat summier. Wellicht kunnen de tekstvelden standaard wat breder zodat men minder omlaag hoeft te scrollen?

Dat is mogelijk. Maar de reden daarvan is wat er bovenaan staat. Daar staan aan de zijkant de speciale service, nieuwste files en de adsense reclame. Als ik het tekstveld breder moet maken, dan betekent dit dat ik die zijbalk moet laten vervallen, en dat is moeilijk omdat ik die reclame graag wil houden.
Hij brengt juist nog wat op omdat ie overal te zien is en ik wil perse niet dat mensen er last van hebben, dus er komt echt geen reclame tussen de berichten in zoals je dat wel eens bij andere forums ziet. Dat is een bewuste keuze.

Ik kan wel eens kijken of het nog een beetje uit ziet als het totale vlak iets breder wordt, maar de wat meer blanke kant aan de rechter kant blijf je dan toch houden, of er moet meer in komen zoals profieldingetjes of zo.

Van de andere kant is het lettertype best klein dus past er best veel op een regel in een blok. Als je het nog breder gaat maken wordt het ook weer minder goed leesbaar voor mobiele gebruikers. Maar ik zal het als idee achter de hand houden.

 

Tweakers ken ik maar al te goed. Het ging mij er om wat jij bedoelde met een opzet als Tweakers. Het is toch meer technisch. Dus van alles wat. We hebben het hier al eens over Kodi gehad. We hebben een multimediaforum wat uit meerdere forums bestond. Ik wil dat best, maar dan moet je ook mensen hebben die er in komen posten en je moet mensen hebben die voldoende kennis van zaken hebben om anderen dan met hun vragen te helpen.

Je kunt in elk geval niet opeens een forum vol zetten met lege subforums met de goede hoop dat er iets van komt. Ik weet niet of je hulp4all nog herinnert. Een projectje van me van een aantal jaren geleden. Daar kon men met van alles terecht, witgoed, bromfietsen, huishouden, computers noem maar op. Dat heeft 2 jaar gedraaid en is nooit beginnen te lopen. Dus het is niet zo eenvoudig als men denkt.

De wil is er wel, ook de wil om een grotere opzet te maken, vermits er voldoende animo voor is. In elk geval begrijp ik nu wat je er mee bedoelde.

 

6 uren geleden, drz zei:

De "diepgaandere onderwerpen" elders wilde ik geheim houden :D😂

LoL, dan had je dat niet moeten noemen. :)

 

Overigens zitten er zat leuke mensen op s4a, daar gaat het niet om, iedereen is vrij om te gaan en staan waar men wil hoor. Alleen ikzelf zie er voor mezelf geen noodzaak in om daar te komen.

 

6 uren geleden, drz zei:

Tevens zal ik wat meer energie steken in dit forum, wellicht dat er hier ook leuke discussies kunnen ontstaan zodat jij als forumbeheerder en de mod's wat meer te doen zullen krijgen! haha!!

Hahahaha, zie ik graag komen. Want tot nu toe heeft eigenlijk freggel1 en daarna ook L. Oosterhoff de kar met name getrokken en het forum levend gehouden. Ook anderen maar die twee zijn toch wel het meest bezig geweest. Ieder op z'n eigen wijze.

 

Even nog terug komend op je idee omtrent radio amateurs en DJ zaken. Waarom maak je geen club aan? Zoals de BBQ club? Als het goed is kunnen leden zelf een club aanmaken met een onderwerp, het is in te stellen of clubs vrij toegankelijk zijn of op uitnodiging of zo en de berichten die daar in komen, die komen als het goed is ook bij het nieuwe berichten overzicht.

Zo zie je ook meteen of er genoeg berichten komen om er iets extra's over op te zetten.

 

Maar dan moet eerst duidelijk zijn of ik naar de nieuwe software ga of niet want die software heeft geen clubs helaas. Ik zou ook bij deze software kunnen blijven, maar zit er bijzonder zwaar mee in mijn maag dat ze bbcode parsing willen uitfaseren.


Ah Sjips, antwoorden werden samengevoegd, maar dit onderstaande deel is een reactie op het bericht van freggel1.

57 minuten geleden, freggel1 zei:

Weten jullie wat 1 van de dingen is waarom nieuwe leden niet meer terug komen? 

 

Ze stellen een vraag die al zo vaak gesteld is, en meteen wordt er al gedacht, we gaan het niet nog een keer uit leggen!  Alles is al geschreven!

Bij Satellite Fun werken we niet zo, ook nooit geweest. Wij hebben het altijd opnieuw uitgelegd, dus dit argument vind ik niet van toepassing.

 

Uiteraard wordt er wel verwezen naar onderwerpen waar het al besproken is en de oplossing er ook al staat. Dat is normaal, maar dat is dan ook geen reden dat mensen niet terug zouden komen. Dat is omdat ze dan geholpen zijn en geen andere vragen meer hebben, want moet je dan nog op een forum?
Je zult dus als forum moeten zorgen voor andere aantrekkelijke dingen, zodat ze terug komen voor die andere leuke dingen en niet alleen om een probleem opgelost te krijgen. Beetje hetzelfde als waar computerforums mee kampen dus.

 

33 minuten geleden, freggel1 zei:

Ook het belletje werkt niet als je dit niet goed ingesteld hebt dus je mist een hoop dingen, en waarom moet clubs prive zijn? 

Daar hebben we het al over gehad, maar je mist dus helemaal niets. Dat ding staat standaard gewoon goed ingesteld en daar zie je ook gewoon nieuwe berichten die in je club gepost worden. Jij klikte geloof ik ergens anders, weet niet meer precies hoe het zat, maar je ziet echt alles wat nieuw is in dat ding.

 

Clubs hoeven niet prive te zijn, de BBQ club is wel prive omdat dit niet voor alle leden is maar een beperkte groep leden. En in een prive club kun je dan logischerwijze ook wat dingen bespreken die je niet in publiek kunt of wilt bespreken.

Maar clubs zijn zeker niet allemaal prive, men kan ook een publieke club openen. Ik weet niet hoe je op het idee komt dat clubs prive zouden moeten zijn?

 

Forums samenvoegen heb ik al veel gedaan toen dat besproken is verleden keer. Dus -nog- kleiner maken??? Ik zou niet weten wat er nog samen te voegen is. Er moet ook nog wat aan keuze blijven voor de gebruikers. Feitelijk zeg jij juist het tegenovergestelde van wat DRZ zegt.

En nieuws en multimedia staat al bovenaan.

En ik hang er qua zienswijze net tussen in. Het moet overzichtelijk blijven, maar ook weer niet te klein.

 

Er is een bewust keuze om de RSS feeds, ook met nieuws op de homepagina te zetten.

a.) Dat beweegt mensen misschien ook om daar eens te gaan kijken.

b.) Het is niet storend, ik heb ooit klachten gehad in het verleden omdat RSS feeds allemaal in de "nieuwe berichten" terecht kwamen en dat was ongewenst. Misschien is dat nu wel op lossen dat ze er niet tussen komen, maar dat was ook een reden.

c.) De voornaamste reden. RSS feeds met nieuws leiden juist van het forum -weg- in plaats van naar het forum -toe- dus dan is het niet handig om dat op een prominente plek op het forum zelf te zetten.

 

Misschien is het handiger als je een voorbeeld geeft van versimpelen en wat er dan verkleind moet worden, want wat je zegt is al gebeurt of staat al zo en dan begrijp ik niet wat je bedoeld vermoedelijk.

 

33 minuten geleden, freggel1 zei:

En graag ook die meldingen als je iets aan het typen bent dat er zo'n balk boven of overheen komt te staan met "vul je tekst in... enz. [tips]

???? Waar precies? Tooltips? Die zitten al in de forum software ingebakken, daar kan ik niets aan toevoegen of veranderen ben ik bang.

Maar deze is nogal onduidelijk voor me. Waar precies zou je dat graag willen zien zo'n balk, heb je een voorbeeld of screenshot van ergens om het wat meer duidelijk te maken? Dan kan ik zien of het mogelijk is.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Even een opmerking: 
Mss is de benaming van het forum "satellitefun.org" outdated, en levert geen hit indien nieuwkomers op "satelliet forum" zoeken..

 

 

 

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Dr.Z
9 uren geleden, Black Tiger zei:

Waarom maak je geen club aan? Zoals de BBQ club?

Een topic met recepten bijvoorbeeld, voor de bbq liefhebbers? Dat is wel een goed idee.

Zelf ben ik bij de BBQ-helden regelmatig te vinden, maar hun recepten kloppen van geen kant.

 

9 uren geleden, Black Tiger zei:

Van de andere kant is het lettertype best klein dus past er best veel op een regel in een blok.

We zijn inmiddels wat ouder en kleine lettertjes worden een probleem... 😂😂

 

9 uren geleden, Black Tiger zei:

Je kunt in elk geval niet opeens een forum vol zetten met lege subforums met de goede hoop dat er iets van komt.

Dat klopt, wat jij nu benoemd is een groeiproces en een groot forum met veel gevulde onderwerpen ontstaat in de loop van jaren.

Wanneer er voldoende kennis is op een forum waar mensen ideeen en tips, alsmede geholpen worden, dan komt de instroom vanzelf en blijven mensen hangen in de meer luchtigere topics.

 

Een leuk voorbeeld van Tweakers is bijvoorbeeld de afdeling "sport". Tientallen mensen geven real time hun commentaar op een wedstrijd en dat is best leuk om te volgen, vooral op het gebied van Formule-1 en voetbal.

 

Wat betreft sat4all, veel kennis is niet eens noodzakelijk voor een technisch forum. Er zitten absoluut mensen met kennis, maar de meesten zijn meelopertjes met een te groot ego, aangestuurd door iemand met een "verdeel-en-heers" mentaliteit.

Dat maakt hen niet minder aardig en wil daar verder geen nare stempel op drukken, maar het bepaald wel de sfeer.

 

Enfin, om een kort verhaal nog langer te maken..... Ik denk dat een herkenbaar en makkelijk cq overzichtelijk uiterlijk de eerste prioriteit heeft.

Het overzicht van de onderwerpen, de toegankelijkheid en vooral denkend als de luie en "minder ervaren" medemens zal een prioriteit moeten zijn.

Want vergeet niet dat wij doorgewinterde forumgebruikers zijn, maar de meeste mensen zijn geestelijk doodgeslagen met (a)sociaal media als facebook en zo.

 

...wat trouwens een perfecte media is om satellitefun aan de man te brengen.

Het fenomeen 'satelliet' is ook aan het uitsterven en alles draait nu om IPTV en gerelateerde.

 

Nog even het punt over de afgeschermde prive topic's, deze vind ik goud waard omdat we daar even onze prive dingetjes en uitjes kunnen bespreken.

Elk forum heeft ze, al was het alleen voor de mods om moderaties te kunnen bespreken.

 

 

5 minuten geleden, the matrix zei:

Even een opmerking: 
Mss is de benaming van het forum "satellitefun.org" outdated, en levert geen hit indien nieuwkomers op "satelliet forum" zoeken..

Met een dergelijke zoekopdracht komt men inderdaad erg snel bij sat4all terecht.

Misschien kan een extra domeinnaam zoals satellite_forum.nl helpen met een doorverwijzing vaan sattelitefun.org of iets dergelijks?


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Black Tiger
9 uren geleden, drz zei:

Een topic met recepten bijvoorbeeld, voor de bbq liefhebbers? Dat is wel een goed idee.

Een BBQ receptentopic kun je ook gewoon in de BBQ club aan maken. Ik doelde op een aparte club voor zendamateurs als je daar iets mee wilde beginnen bijvoorbeeld.

 

9 uren geleden, drz zei:

Dat maakt hen niet minder aardig en wil daar verder geen nare stempel op drukken, maar het bepaald wel de sfeer.

Dat is niets nieuws, die situatie is altijd al zo geweest, vandaar dat ik me er altijd over heb verbaast dat het ondanks die situatie toch zo groot is kunnen worden, da's wel apart.

 

9 uren geleden, drz zei:

Enfin, om een kort verhaal nog langer te maken..... Ik denk dat een herkenbaar en makkelijk cq overzichtelijk uiterlijk de eerste prioriteit heeft.

Het overzicht van de onderwerpen, de toegankelijkheid en vooral denkend als de luie en "minder ervaren" medemens zal een prioriteit moeten zijn.

Als je ideeën hebt omtrent hoe, ben ik best bereid er naar te luisteren, momenteel is het niet anders dan bij s4a. Zelfs kleiner omdat we hier niet voor elk merk ontvanger een apart subforum hebben. Kleiner dus overzichtelijker. Ik weet anders niet hoe het nog beter kan.

Even los nog van het feit dat je toch ook je eigen identiteit een beetje bewaren moet.

Het is te merken dat je even niet geweest bent, maar Satellite Fun zit al lang op Facebook en Twitter hoor, was volgens mij de eerste die er op zat. ;) En daar gaan ook automatisch berichten naar toe van de gewone secties. Vandaar dat flauwekul ook het best tot de Kletspraat beperkt blijft.

 

9 uren geleden, the matrix zei:

Mss is de benaming van het forum "satellitefun.org" outdated, en levert geen hit indien nieuwkomers op "satelliet forum" zoeken..

Outdated kan niet, want je gaat niet de domeinnaam van je forum veranderen.

Maar geen hit? Heb je op Google wel eens op satelliet forum gezocht? De eerste die je ziet is s4a, de twee volgende zijn beiden Satellite Fun. ;)

 

9 uren geleden, drz zei:

Met een dergelijke zoekopdracht komt men inderdaad erg snel bij sat4all terecht.

Misschien kan een extra domeinnaam zoals satellite_forum.nl helpen met een doorverwijzing vaan sattelitefun.org of iets dergelijks?

LoL, bedankt voor de tips, maar het blijkt dat jullie beiden nog niet gekeken hebben. Zoals gezegd is bij een zoektocht op dat woord ons forum op resultaat 2 en 3 dus daar ligt het niet aan.

En er zijn enkele domeinen die hier naar toe verwijzen. Probeer maar eens satellietforum.nl in je browser. :)

Maar zo'n dingen kosten ook geld wat niet nodig is als het niets opleverd. Momenteel is het satellitefun.org en .nl domein van mij en het satellietforum.nl wat overigens eerst van iemand anders was.

Betere rating krijg je door meer bezoek en meer postings, niet door meer domeinnamen, maar toch bedankt voor de tip. ;)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Idd op plek 2

Het oudste en gezelligste satelliet forum van Nederland.

Excuses


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post
Black Tiger

Geen excuses nodig hoor. Ik ben me er van bewust dat we met diverse andere zoekopdrachten niet zo hoog staan. Maar dat is de nieuwe Google indexering. Hoe minder actief, hoe lager je zakt ook al heb je interessante nieuwigheden.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
freggel1

Jammer dat je dit nu net in de vakantietijd vraagt, want nu zijn er maar 4 die thuis zijn en er op reageren! 

 

Misschien allemaal de facebook pagina liken en massaal delen? 

 

En ohja, Maatje B. een flink pak stickers laten maken!!!  Massaal plakken op de meest openbare plekken!

 

 

Edited by freggel1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger

Vakantietijd? Het is half september dus vakantietijd is voorbij. :)

Er zijn er ook die wel gestemd maar niet gereageerd hebben, het is immers ook geen verplichting om te reageren.

 

@drzClubs aanmaken ga ik sluiten dus dat gaat niet meer evt. voor de zendamateurs.

Het blijkt dat de nieuwe software die we zullen gaan gebruiken geen clubs ondersteund. Die noemen dat social groups maar dat is een aparte addon. Er vindt in elk geval geen conversie plaats van clubs dus dan zouden we alle inhoud verliezen helaas.

Vandaar dat ik het aanmaken van clubs ga dicht zetten ter voorbereiding alvast.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Nummer10

Zag net een berichtje langs komen op dat FB. 

Sorry maar op een of andere manier staat die altijd aan. 

Het linkje wat BT op FB zet zorgt ervoor dat ik even kom buurten als er wat leuks staat.

 

Ben eigenlijk heel benieuwd hoeveel mensen er hier en op Duck nog komen, dat is naar mijn idee het belangrijkste, waar doe je het (nog) voor.?

Ik heb ooit geroepen dat de beide forums in elkaar zouden moeten opgaan, dat kan niet en dat zal zijn redenen hebben maar als je kijkt hoeveel nieuwe berichten er op beide staan dan zie je heel veel dezelfde berichten van dezelfde personen. Zeker de laatste tijd.

 

Ben het met iedereen eens als er een nieuw lid komt die vragen heeft zoals een beginneling die heeft dat hij geholpen moet worden, want dan komt hij terug.

Maar hoeveel nieuwe leden zijn er nu bij gekomen en waar zijn ze naar opzoek:

- Kodi

- IPTV

-App's

-Hardware 

 

Laten we eerlijk zijn er is zat nieuws maar wat kan je hier erover vinden?

Aan de andere kant er is best veel te vinden over de satelliet en het is best gezellig. 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Like 1

Gigablue Quad HD 4K + VU Solo 4K OpenPli 7.3+ OpenPli 7.2

Share this post


Link to post
Black Tiger

Duck en Fun samen is al vaker geopperd. Sta ik in principe niet negatief tegenover.

 1. Maar Fun is momenteel het oudste forum van Nederland dan zou Duck in Fun moeten op gaan lijkt mij logisch, wil Duck dat wel?
 2. Als Duck dit niet zou willen, dan zou er misschien een nieuwe naam moeten komen en verlies je alles wat je nu al in Google hebt, lastig.
 3. Het zijn twee aparte databases. Er zal dan eerst een conversie moeten plaats vinden naar de nieuwe software op een test installatie. Dat is het probleem niet, maar wel de samenvoeging van beiden. Hoe krijg je postings van 2 forums, dus van 2 databases samengevoegd op datum en tijd etc. zodat alles chronologisch verloopt, bij elkaar? Idem voor de user database en de pm's en zo. Ondergetekende kan dat niet. Kun je misschien wel iemand voor inhuren, maar wat gaat dat niet kosten?

Dus al zouden we beiden willen, dan is het technisch bijna niet uitvoerbaar.

 

Waar is men op zoek? Kodi? Daar zijn speciale Kodi forums voor. Maar waar zie je dat ergens dat men daar naar op zoek is? Want net als voor IPTV ben ik nog geen vraag tegen gekomen.

Ook niet over apps of hardware, terwijl die vragen gemakkelijk te stellen zijn we hebben een internet en een hardware forum.

IPTV is illegaal. Je kunt er wel wat over zeggen en er zijn wat topics over, met name van 2015. En nog een in 2019 en een dit jaar dacht ik. Dan ben je snel uitverteld.
Als ik daar een nieuw forum onderdeel voor moet open maken, heb je er al weer een bij met misschien 3 postings, een leeg forum dus, dat trekt geen nieuwe gebruikers aan.

 

37 minuten geleden, Nummer10 zei:

Laten we eerlijk zijn er is zat nieuws maar wat kan je hier erover vinden?

Dat is dus juist wat vanuit de gebruikers moet komen, niemand vraagt er iets over?

Voor apps en hardware zijn er forums aanwezig waar je in terecht kunt. Maar zonder gebruikers activiteit buiten de kletspraat zal het niet drukker worden.

De ervaring leert zeker niet door lege forums aanwezig te hebben, daarvoor zegt freggel1 juist inkrimpen en hebben we dit jaar ook de boel meer bij elkaar gesmolten zoals ook de smarttv, Home Theater etc. wat populair zou zijn. Dat lijkt nu vol door de samenvoeging.

 

Dus ik wil best een samengevoegd forum maken met kodi/iptv/apps want freggel1 vroeg daar ook al naar. Maar het moet wel gevuld worden, wie gaat dat doen? Want ik heb niet genoeg kennis van kodi en het is ook niet mijn plan om freggel1 alles te gaan laten vullen.
De kunst is juist om gebruikers op het forum meer actief te krijgen en daar willen we best forum onderdelen voor aanmaken, maar het moet niet weer een moderator of admin forum gaan worden (dus bijv. met de meeste topics van freggel1 of mij, dat moet eerder uitzondering zijn).

 

Ander nieuws staat overigens op de home pagina van de site. Die rss feeds zullen met de nieuwe software waarschijnlijk wel naar het forum zelf gaan komen.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
 • Hosting Fun

×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.