Jump to content

* * * Sinterklaas is weer in het land * * *


Piet schoorsteen Funboard Stoomboot

Sign in to follow this  
Guest ilya

seasonlogger met of zonder voeding

Recommended Posts

Guest ilya

Wat mij nu opvalt is het navolgende .

Tot het heden ging het loggen perfect met de season logger 2, zonder voeding.Eerst had ik mijn flipje, perfect, toen mij echootje met Aston 1.05 ook perfect.Sinds kort verblijdt met freecam 2. 017, wat dacht je er is niet mee te loggen.Gebruik je HBemu , niente, WB356, niente.Een kennis van mij heeft de zelfde problemen.Hij vermoedt dat het komt omdat de season logger niet gepowered is.

Zal met voeding toch de oplossing zijn om lekker te kunnen loggen!!!

Dus the question is "MET of ZONDER VOEDING "".

 

ILYA

Share this post


Link to post
Guest See4

Ik denk dat er nogal wat verschil zit tussen verschillende season's. Ik moet namelijk in de ird.cam van mijn humax spanning op de season zetten. in de 1.05 ci is dit niet nodig. Laatst sprak ik iemand op irc, bij hem zat het precies andersom ?!

 

duz, bij twijffel -> spanning erop ;-))

 

 

Groet,

 

C4

Share this post


Link to post
Tech

Zorg er wel voor dat de externe voeding goed gestabiliseerd is ,bij twijfel gewoon een elco erbij zetten.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang

Share this post


Link to post
NvBgm

Nu heb ik geen gekochte seasonslogger maar heb er zelf een gebouwd met jumper voor het omschakelen voor interne/externe voeding omdat ook hier soms met bepaalde ontvangers problemen had.

 

Voorheen veel verschillende C+ ontvangers gehad waar er ook enkele bij waren die niet zonder externe voeding wilden loggen.

 

Ook de bij mijn Nokia MM9500 moet ik overschekelen naar externe voeding.

 

Met een 78L05 en een paar elco's gaat dit alles nu prima.

Share this post


Link to post
Guest ilya

Sorry, ik ben geen techneut, wat is een 78L05 en een elco???Nog wel een paar elco's.Kan een simpele leek een seasonlogger met voeding maken??

 

 

ILYA

Share this post


Link to post
sat4me2

Een 78L05 is een spanningsregelaar die een ingangsspanning van tussen de 7 en 15 volt regelt naar een uitgangsspanning van 5 volt. En een elco is een elektrolytische condensator die dient ter onderdrukking van rimpel op de voedingspanning. Ik kan dit wel voor je aanpassen, neem maar contact op via email om e.e.a. kort te sluiten.

 

Groeten, Sat4me2.


Een computerprogramma doet wat je het opdraagt, niet wat jij wilt.

Share this post


Link to post
Guest ilya

Sat4me, ik maak graag gebruik van je aanbod en zend je nu nog effe email, net voordat ik met vakantie ga.Ik moet dus 2 weken afkicken, dus effe geen satjes , secaatjes, canal plusjes etc. .) ))

 

ILYA

Share this post


Link to post
Guest pecari

Hallo om even de reden uit te leggen waarom ik mijn ontwerp op mijn site met een exsterne spanning heb uitgerust is gewoon omdat sommige cammen niet de gewenste stroom kunnen levren het probleem zit hem niet in de spanning die is gewoon tessen de 4 en 6 volt dus dat zit wel goed maar als je bedenkt dat de die spanning alleen voor de mosc kaart zou gelden dan zou dat ook ruim voldoende zijn omdat die geen stroom verslinder is maar als je gaat loggen en je wil data op je scherm zien ja dan kan de stroom opnamen wel wat oplopen en dan gaat dat bij sommige cammen niet goed kommen de tor die gebruikt worde kan gewoon niet meer leveren dan 200mil..ampr en dat is al veel dus gaat die tor ook regelmatig naar de 7hemel, en dan is dus je cam naar de kloten en moet dat weer gemaakt worden en aangezien de meeste mensen niet de kennis bezitten omdat voor elkaar te krijgen kost dat al gauw 200piek.

dus gebruik een goede season maak mij niet uit waar je voor kiest er zijn mensen die nu gaan roepen van ik heb nog nooit problemen met mijn season1 gehad nou prima lekker mee blijven werken als het goed gaat maar mensen die er nog geen hebben raadt ik aan gelijk een season2 te nemen met een goede afgevlakte spanningregelaar.

en als je eerst eens wat wil lezen over de season2 kan ook een kijkje nemen op mijn zelfbouw site

G.R Pecari

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Sint op motor Hosting Fun Sint op motor

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.