Jump to content

* * * Sinterklaas is weer in het land * * *


Piet schoorsteen Funboard Stoomboot

Sign in to follow this  
Guest Stingertje

signaal meter

Recommended Posts

Guest Stingertje

In het tuner menu van DVB2000 heb je een sterktemeter van het signaal, het eerste getal lijk me duidelijk maar de 2 anderen ?

 

Wie weet waarvoor de drie getallen precies staan ?

 

Thanks

 

Stingertje

Share this post


Link to post
NvBgm

Denk eens aan fijn en nog fijner afsteming ??

Share this post


Link to post
NvBgm

Nog iets duidelijker.

 

De eerste blijft bijne onveranderd de tweede kun je nog volgen maar de derde loopt als een gek heen en weer.

 

Het is net zoals met uren-minuten-seconden.

Share this post


Link to post
Guest Stingertje

Hallo,

 

Thanks, maar de reden waarom ik dit vroeg is de volgende :

 

Waneer ik naar een sat zoek op een freq waar er zeker signaal is gaat het derde getal tussen de A0 en CF hangen van mij. Komt men echter in de buurt van die sat zal dat laatste getal steeds kleiner worden tot een bepaalt getal (meestal in de 60) dan enkele seconden later schiet het eerste getal de lucht in. Zo dacht ik dat het derde getal een zelfde werking had al zo'n satzoeker, maar ik zat dus mis.

 

Thanks again

 

Stingertje

Share this post


Link to post
Guest goto

Is een hele tijd geleden toen het forum van het overflow board nog bestond en "der Uli"zelf nog antwoorden op vragen gaf,uitgebreid over gediscuteerd maar niemand kon er helemaal het juiste antwoord op geven ook dr.Overflow niet.

 

@ NcBgm,dat van die fijnafstemming klinkt logisch maar hoe verklaar je dan dat de middelste getallen vaak op 00 blijven hangen.

Zoals Stingertje al zei heb ik ook weleens een satelliet gezocht met deze signaalmeter en zodra je in de buurt komt van de sat ,beginnen eerst de meest rechtse getallen omhoog te gaan en m.i. is het onlogisch dat bij een fijnafstemming eerst het fijne signaal en dan pas het ruwe doorgegeven wordt(wist niet goed hoe dit te omschrijven,hoop dat je het snapt).

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  
  • Sint op motor Hosting Fun Sint op motor

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.