Jump to content
Sign in to follow this  
Guest vl32

UPC maakt zichzelf weer eens belachelijk...

Recommended Posts

Guest vl32

Nieuwszender woedend

CNN vecht verwijdering van kabel aan

 

LEEUWARDEN-Kabelmaatschappij UPC heeft het met CNN aan de stok over de onverhoedse verwijdering van de kabel in negen Friese gemeenten (Achtkarspelen, Boarnsterhim, Ferwerderadiel, Heerenveen, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Smallingerland en Tytsjerksteradiel). De Amerikaanse nieuwszender, bekend van z'n live-verslagen uit oorlogs- en rampgebieden, hoorde pas vrijdagmiddag dat zijn programma's morgennacht zullen plaatsmaken voor het tienermuziekkanaal The Box Holland

 

CNN vindt dat UPC met de zenderwisseling z'n boekje te buiten gaat. ,,Er is in Friesland geen programmaraad meer, hoewel die wettelijk is voorgeschreven. Dan kun je als kabelexploitant niet eenvoudig je toevlucht zoeken tot een advies van twee jaar geleden. Dat is al te gemakkelijk'', aldus de zender. CNN is verder verbolgen over het feit dat UPC pas gistermiddag aankondigde dat de doorgifte in de Friese gemeenten wordt gestaakt.

 

Ook de Leeuwarder cultuurwethouder wethouder Arno Brok (VVD) is verbolgen over de jongste besluiten van UPC. ,,Myn lêste nijs wie dat it bedriuw in flater makke hie mei it ferwiderjen fan National Geographic. Dat soe rjochtbreide wurde. Mar as CNN it belije moat, komme wy fansels neat fierder.''

 

 

Vrijdagochtend kwam het nog tot druk faxverkeer tussen de Amsterdamse kantoren van UPC Nederland en National Geographic Channel. De natuurzender wilde de verdringing door The Box Holland desnoods voor de rechter aanvechten, omdat UPC zich op een verouderd advies had beroepen.

 

Toen ook nog bleek dat UPC dat oude advies verkeerd had gelezen - National Geographic was door de Friese programmaraad in 1999 wel degelijk als basiszender geadviseerd - gaf de kabelexploitant zich gewonnen. Binnen enkele uren viel het doek vervolgens voor CNN.

 

BRON LEEUWARDER COURANT ZATERDAG 01092001

Share this post


Link to post
satshow

Ben ik blij dat ik een schotel heb en kan kiezen wat ik wil dan van die dictators afhankelijk te zijn.


groetjes satshow

Share this post


Link to post
Guest bullet

Zelfs de ZDF gaat verdwijnen en Discovery z'n zendtijd wordt ingekort, hun uitzendingen beginnen dan vanaf 5uur s'middags.

 

Grtz. Bullet.

Share this post


Link to post
Guest Johnnny1

Upc moet eerst maar eens nagaan wat de kijkers echt willen.

zoals satshow al zegt ben ik blij dat ik via Sat kijk en zelf kan beslissen wat ik wil zien. en ik mag wel zeggen dat ik iets meer keus heb dan de kabel kan geven :D :D

Share this post


Link to post
Dr.Z

Geen wonder dat UPC bijna falliet is!

Het lijkt wel of dat soort providers (C+ UPC enz) een soort van zelfmoord beleid voeren.

Ze nemen beslissingen die de kijkers nu net niet willen dat het gebeurd en daar maak je je zelf nu net niet populair mee.

Wat een stelletje geiten hé, ipv dat ze nu naar hun klanten luisteren gaan ze de boel juist tegen werken.


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post
Guest bullet

En ze maken zich nog belachelijker door 3 uur nadat het eerste vliegtuig zich in de toren boorde, CNN weer terug op de kabel te zetten ten koste van Euronews. De reden is derhalve nog idioter: Euronews kon niet garanderen dat het binnen een jaar Nederlandse ondertiteling kon aan bieden. Cnn heeft ook geen ondertiteling, dus wat maakt dat nou uit. De Friese schotelhandelaren hebben gouden tijden.

 

Grtz. Bullet.

Share this post


Link to post
Dr.Z

Aandeel UPC is op dit tijdstip 26 eurocent. :)

 

Als dit over een maand nog zo is dan moeten ze van de beurs af.


"Al het goede in het leven is illegaal,immoreel of dikmakend"

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.