Jump to content
satelliet

Humax tegen Fortec

Recommended Posts

satelliet

Nu het dan toch zover is dat de Humax 5400Z op de markt komt, en waarmee enkel na een chirugische ingreep (welke niet zo eenvoudig blijkt te zijn) het onderste uit de kan gehaald kan worden, rijst bij mij de vraag: hoe zit het nu met die Fortec 5400. Bij het verschijnen van dit toestel werd er alom met vreugde gejubel uitgeroepen dat dit een cloon van de Humax was. Doch tot nu toe is maar weinig over te vinden. Zelfs over de bestaande patchen is er maar weinig uitleg, volgens sommigen moet men voorzichtig zijn, anderen beweren dan weer het tegenovergestelde. Ik zou nu toch wel eens duidelijke uitleg willen over wat dit toestel kan of niet kan en liefst door mensen met eigen ondervindingen, ... geen "gezever" dus, feiten op tafel !

Share this post


Link to post
Guest redneck eyeball

Ik heb de Fortec 5400 eens in mijn handen gehad bij de winkelier. Voelt nogal speelgoedachtig aan ... van de werking kan ik niets vertellen, maar uiterlijk ziet dit er uit als een zeer goedkoop speelgoed ding ...

 

CU

Red

Share this post


Link to post
Satwatcher

De Fortec kan met de huidige software ook maar in de verste verte in de richting komen van de 5400. Het is hard om te zeggen maar een avond met dit apparaat levert gegarandeert ernstige zenuwaanvallen op.

 

Ik heb een keer van dit apparaat mogen "genieten" en dat kostte hem bijna het leven want ik heb echt op het punt gestaan hem vanuit het raam naar beneden te gooien. Probleem ligt hem hoofdzakelijk in de software maar ook hardwarematig kwam hij op sommige punten zwaar tekort.

 

En ja over de 5400Z...Ik heb er nog geen eentje in handen gehad maar als ik zo eens om me heen hoort wordt ook in dit geval de soep niet zo heet gegeten als hij opgedient wordt. Dus wacht gewoon even af....


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest geinponem

@ satwatcher als relatief tevreden gebruiker van de fortec 5400 zou ik graag eens vernemen wat dan precies deze gooi neigingen veroorzaakte, want ondanks dat er wel een aantal punten zijn die ik graag verbeterd zou willen zien is het voor mij de meest stabiele box die ik ooit gehad heb en ik zit sinds 1982 in de hobbie dus mag je aannemen dat ik er al een aantal versleten heb.

 

greetz geinponem

 

ps een humi cloon is het zeker niet de firmware en de camsoft zijn strikt gescheiden en je kunt hem ook niet patchen maar wel omflashen naar een ander systeem zolang dit maar als euro ci leverbaar is.

Share this post


Link to post
Guest fenzo

ik heb er dus wel ervaring mee. !!!!

 

ik heb enkele maanden mogen spelen met een fortec 5400, en nu zie ander topic, heb ik hem verkocht en een Humax 5400 gekocht (sinds gisteren).

 

Ik heb dus nog niet veel ervaring met de Humax, wel met de Fortec.

 

Ik ben het niet met Satwatcher en ook niet met geinponem eens.

 

persoonlijk vond ik de Fortec best een leuke ontvanger voor zijn geld, die er best leuk uitziet (mijn smaak mooier dan een humax, maar ja ik zie ook liever zilverlook)

 

Grootste problemen met de fortec zijn:

 

a. het slechts één maal kunnen patchen van de cam (waardoor ik dus een alphacrypt in de cam had zitten die niet goed werkte, maar niet ongedaan kan worden gemaakt)

 

b. zeer traag in omschakelen in taal bij b.v. Kiosk of Taquilla (bij omschakelen van taalnorm naar engels valt beeld voor ruim een seconde weg)

 

c. niet echt snel in zappen

 

d. enkele software bug's waardoor het b.v. niet mogelijk is om te zien of een seca kaart een update heeft gehad (te groot lettertype)

 

e. alle beloften die steeds niet nagekomen worden geven mij geen vertrouwen in dat merk, daarom heb ik hem ook verkocht.

 

verder valt het vastlopen best wel mee, komt maar zelden voor, terwijl ik dat vandaag al 4x in de humax heb gehad (standaard fw en nog niet gepatcht)

overigens Geinponem, de meest stabiele ontvanger die ik ooit in handen heb gehad is mijn eerste secabox (philips) die loopt echt nooit vast.

 

en satwatcher, zenuw aanvallen heb ik echt nooit gehad met de fortec, wel van de slechte service en niet waargemaakte beloften van de importeur/fabrikant.

 

@satelliet voor alle duidelijkheid, als je nu een fortec koopt en je patcht de cam naar b.v. astoncrypt, dan kun je dus niet terug je cam opnieuw patchen, ondanks beloften van de importeur, kan dit nog steeds niet, en volgens "geleerde" sat specialisten (oosterhout) zal dit ook nooit kunnen.

 

nee een leuke stoei ontvanger is het dus niet, maar dit komt volgens mij omdat de fabrikant weinig tot geen ondersteuning geeft, en zijn beloften niet waar maakt, zodat ook de importeur niet verder kan.

 

de pas door mij gekochte humax moet bij mij zijn diensten nog bewijzen, hier hoop ik later op terug te komen.

Share this post


Link to post
satjan

tja hij ziet er inderdaad wel speelgoed uit .

Op een Nederlandse handelaars site vond ik dit .

De vergelijkbare HUMAX 5400 , maar deze is standaard ook voorzien van een Irdeto slot , maar kan omgezet worden naar SECA/VIACCES of Cryptoworks.

Share this post


Link to post
satjan

en hier nog wat over deze ontvanger .

 

 

MPEG -2 Digital & fully DVB complicant

 

DVB Common Interface with dual Cam Slot

 

DVB Common Interface standard

 

Input frequenty 950 - 2150 MHz

 

1 LNB input 9 F type )

 

Upto 4500 channels TV - Radio

 

Channel switching tiome 1 sec.

 

SCPC 7 MCPC receiveble from C/Ku band satellites

 

Support of a program clock referance ( PCR ) PID

 

RGB, composite video

 

256 colour bit on screen display

 

EPG

 

Teletext supported

 

MPEG layer 1 & 2, CD quality

 

Parental lock facility

PLL RF modulator Ch 21 - 69 PAL I/G/K NTSC M

2 x Scart, 3 x phono

 

Multiple controllable switching 0/12 volts

 

RS 232 Data interface connector, for upgrades

 

High speed Risk integrated chipset

 

3 different favorite groeps

 

MPEG II main profile @ main level decoding at 1- 15 Mbps

 

QPSK demodulation capability of 2 ~ 45 M

 

Software controlled audio carrier on modulater output

 

Full auto search channels by satellite names

 

Supporting 10 languages

 

Easy operational menu system

 

signal strenght Meter

 

Channel sorting

 

SMPS Power

 

Goto X DiSEqC 1.2

Share this post


Link to post
Satwatcher

Moet er wel bijzeggen dat ik een van de eerste software versies had toen hij net uit was.

 

Reden voor mijn gooi neigingen zat hem vooral in het steeds weer vastlopen van de ontvanger in gebruik met 2 CI's tegelijk. Als beide CI's al werden gedetecteerd door de ontvanger dan werkte de onderste CI dus voor geen meter. Irdeto CI's waren ook niet het sterkste punt van de ontvanger. Daarnaast was de zaptijd zodanig lang dat je rustig wat in je neus kan gaan zitten eten voordat je een andere zender zag. En bleek de opgegeven specifikaties echt niet goed haalbaar met de Fortec.

 

Verder had hij uitgesproken veel moeite met het goed op het scherm brengen van SCPC kanalen vooral die met een lagere symbolrate.

 

Zou best goed kunnen dat een en ander nu wat verholpen is maar wat ik nu zo hoor van andere is het nog steeds niet je van het.

 

Moet er wel bij zeggen dat heel veel CI ontvangers in de beginaanloop grote problemen hebben gekend en ik weet dat de nieuwere generatie Fortec ontvangers beter zouden moet zijn dan de eerste generatie.


Satwatcher

Share this post


Link to post
Guest petertje

Ach, elke ontvanger heeft zo zijn plus en helaas ook minpunten. Zoals de meeste hobbyisten heb ik ook nogal wat ontvangers de revue laten passeren. soms van mezelf, soms van kennissen om te repareren, of te flashen. Natuurlijk altijd van de gelegenheid gebruik gemaakt er eens goed mee te spelen.

De fortec heb ik nog niet gehad, maar met (bijna) alle ontvangers waar ik mee heb mogen spelen heb ik ruzie gehad. ook wel eens neigingen gehad ontvangers een spoedcursus laagvliegen te geven, en ook wel eens gedaan.

Meestal echter ligt het aan het baasje, en in mindere mate aan de ontvanger. Wat er tot nu toe op de markt is aan ontvangers is alleen geschikt als consumentendoosje. met uitzondering van de nokia mm in combinatie met dvb2000 is er eigenlijk niets wat mij nou echt kan bekoren tot nu toe.

Bijna alle ontvangers hebben moeite met smalbandige signalen, en vooral als de bitrate laag is. Alle ontvangers hebben moeite met smalbandige signalen met een hoge bitrate (4:2:2). er is geen enkele consumentendoos die dit aankan, en da's erg jammer.

Om een paar voorbeelden te noemen van ontvangers die bij mij thuis langer of korter hebben gestaan.

1/D-box Bakker software, later DVB98, in combinatie met LT8700

2/Echostar AD3000IP

3/DVB PCI sat kaart in combinatie met dubbele ci interface

4/Nokia mm 9500, weer in combinatie met LT8700

5/Nokia mm 9600, ja het wordt eentonig, maar met de LT8700

6/Humax irci5400

 

1-D-box met bakkersoft, wat een dramabak was dat, of althans de software. in vergelijking met de toen gangbare Pace G4 was het echter al heel wat **status=weg**

2-De echo leek op zich in het begein een leuke doos, totdat je feeds gaat zoeken, probeert snel te zappen, en tijdens het draaien verliest'ie regelmatig pulsen. vastlopers veroorzaakt door beroerde software te over (gaat nu beter). **status=er nog steeds bij gebrek aan beter**

3-DVB pc kaart aangeschaft, misschien kon je hier goed feeds, en andere lastig te ontvangen signalen mee ontvangen, nou niet dus. Ipv dat je ontvanger vastliep crashte nu mijn hele pc regelmatig. wat een drama. **status=weg**

4-Nokia 9500 terug aangeschaft, en een gebruikte (defecte) LT8700 aangeschaft. wat een verademing was dat zeg ! geen seca, but who cares ! **status 9500=weg, LT8700 BLIJFT !**

5-Toen ik een 9600 kon kopen (voor veel geld) geen seconde getwijfeld. direct gedaan **status=up and running**

6/Hummie 5400 (sinds Oosterhout) Tsja, wat moet ik ervan zeggen. vanwege de patch is het leuk, maar anders zou ik het een heftig overgewardeerd apparaat vinden. Nee, mijn keuze is het dus niet echt. zal wel weer worden verkocht tzt.

 

verder ook met diverse strong's, manhattan's en andere ontvangers gespeeld, maar tot nu toe weinig echt leuks tegengekomen.

 

Om dus terug te komen op het laten vliegen van ontvangers, wat mij betreft kunnen ze op de LT en MM na allemaal ontploffen.

Laat er nou eens een fabrikant een ontvanger lanceren die "alles" heeft.

Wishlist

-draaibaar

digitaal

-2 ci's

-scsi, of firewire

-software met de mogelijkheden van DVB2000

-settingseditor natuurlijk

-ook 4:2:2 ondersteund.

analoog

-specs als LT8700

 

zou het nou zo moeilijk zijn zo'n ontvanger te maken, en bovenal de software te ontwikkelen ??

ik zit niet op hdd recording te wachten, en een mp3 speler zit tegenwoordig in elk hifi setje uit taiwan.

Via firewire kan je volgens mij prima hdd recorden op de hdd van je pc'tje. omdat bijna iedereen zo'n ding thuis heeft staan, en er legio software is om de beelden dan ook nog te bewerken lijkt mij een ingebouwde hdd wat overbodige luxe. dit ook omdat de dvd recorder binnenkort gelanceerd wordt.

 

lang verhaal, strekking duidelijk (hoop ik)

Peter.

Share this post


Link to post
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.