Jump to content

* * * Sinterklaas is weer in het land * * *


Piet schoorsteen Funboard Stoomboot

Sign in to follow this  
Guest ct101

Daar gaan we dan?

Recommended Posts

Guest ct101

Ik weet dat jullie liever 'Moeilijke' vragen willen en (beginnende) vragenstellers snel naar Algemene startende Zaken doorverwijzen maar toch ik probeer het maar... Ik heb mijn woning klaar en al geruime tijd (4 maanden) een Schotel, Humax-5400 en Motor gereed liggen voor montage wat nu dus gaat gebeuren. Ik wil (moet) de schotel praktisch in de Nok van de linker gevel bevestigen (Tweekapper). De schotels in de buurt 'kijken' iets naar links weg. Zou ik moeten doordraaien dan kijkt de schotel dus tegen de muur. Uiteraard kies je voor Astra. Staat hotBird dan links van Astra en welke Satellieten komen dan in aanmerking. M.a.w. ik kan wel makkelijk naar links draaien maar rechts heeft dus geen zin. Wie helpt ...

 

Dank U, Geert.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Dit heeft niet perse met Humax te maken maar eerder met installatie, dus toch maar verplaatst naar het beginnersforum.

 

Daarbij kan ik je wel gelijk antwoord geven op de belangrijkste vraag.

Indien je achter de schotel staat met je gezicht naar de lnb dus, dan ligt de hotbird -rechts- van de astra.

 

Dit is echter een heel klein stukje, dus het zou goed zijn dat je deze nog zou kunnen vangen aangezien hij ook een sterker signaal dan astra heeft.

 

Links van de astra heb je nog satellieten als kopernikus, Astra 2a, arabsat en nog een paar, het is maar waar je van houdt dus ik weet niet of die voor jou wel of niet interessant zijn.

 

Je zou bijv. eens kunnen kijken op http://www.lyngsat.com dat is een bekende link over satellietgegevens, als je dan weet dat de Astra op 19.2 oost ligt, hoef je maar te kijken wat er aan zenders mogelijk is en welke satellieten er meer naar het oosten zijn, dus een hoger getal dan 19.2 en dan zul je best nog wel het een en ander tegenkomen.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Sint op motor Hosting Fun Sint op motor

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.