Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Opera ontwikkelt tv-browser voor C-

Recommended Posts

Black Tiger

Canal Plus zal de komende vijf jaar de technologie van Opera gebruiken voor de internetdienst via de set-topboxen van de Franse leverancier van abonnee-tv. De voor digitale tv geschikte versie van Opera moet eind volgend jaar klaar zijn.

 

"Canal Plus wil onze browser in al zijn set-topboxen gebruiken. De overeenkomst biedt ons bovendien een mogelijkheid om naar andere aanbieders van internet via de tv te stappen", aldus Rolf Assev van Opera.

 

Opera heeft in de afgelopen jaren een kleine maar loyale aanhang opgebouwd voor zijn browser. In eerste instantie was de browser alleen te koop voor 39 dollar, sinds enige tijd is er ook een gratis versie te downloaden. Opera hoopt met de verkoop van banners het gratis weggeven van zijn browser te compenseren.

 

Maar de echte doorbraak voor het Noorse softwarebedrijf moet komen uit browsers voor niet-pc internettoepassingen. Het bedrijf dicht zichzelf in die markt kansen toe omdat de Opera-browser aanzienlijk kleiner is dan de grote concurrenten Internet Explorer en Netscape.

 

Dat geeft Opera volgens Assev een voordeel voor apparaten met een beperkt geheugen. "Onze browser is klein en snel. Wij hebben altijd een efficiënte browser willen leveren, in plaats van steeds nieuwe kenmerken toe te voegen."

 

De afgelopen drie jaar heeft Opera zich op apparaten als smart phones en PDA's gericht, zo zegt Assev. Maar toen duidelijk werd dat UMTS, de derde generatie mobiele telefonie, vertraging zou oplopen werd die koers verlegd. "Wij zijn toen op zoek gegaan naar een meer volwassen markt, en kwamen zo uit bij markt voor digitale televisie en set-topboxen."

 

@Bron: http://www.webwereld.nl

==============================================

 

Kanttekening mijnerzijds:

 

Ik vraag me af hoe C- service en support op een internettoepassing willen gaan geven, terwijl ze nog niet eens weten hoe ze de service voor elkaar moeten krijgen voor hun klanten.

Waarschijnlijke oplossing: Internet Helpdesk 0900-xxxx a 2,50 per minuut.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.